Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Läsarnas bastå Skriv ne r dit t favo
ritrecep t och skicka de t til l Buffé , Favoritre - ceptet , Bo x 6630, 11384 Stockholm . Publicerade bidrag belö - nas med 150 kronor , som sätt s in på dit t konto , elle r om du inte har någo t s å få r du et t ICA-presentkort . B0NR0RA 2 dl linser 1/2 dl bönor, blötlagda över natten 1 gul lök 1-2 tomater 1 msk smör 1 vitlöksklyfta 1 dl hackad persilja salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka bönor och linser tills de blir mjuka och lite mosiga. 2. Hacka löken och skär tomaten i små bitar. Hetta upp en panna och smält smöret, fräs löken en stund tills den blir mjuk, pressa i vitlöken och lägg i tomaten. 3. Fräs någon minut på svag värme och lägg sedan i bönorna och linserna. Kläm sönder dem och blanda i persiljan. Krydda. 4. Rör om så allt blandas väl. Servera med pannbröd och ev lite kallskuret. PANNBROD 1 SATS GER 20 STYCKEN 3 tsk brödkryddor, t ex fänkål , anis och koriander 2 tsk sal t 2 tsk bikarbonat 5 dl filmjölk 1 dl ljus sirap 15 dl rågsikt , spara ett par dl til l utbakningen GÖR SÅ HÄR: 1.Stöt kryddorna i en mortel. Blanda alla ingredienser till en deg i den ordning de är uppräknade. 2. Dela degen i 20 bitar och forma till runda släta bullar. 3. Häll rikligt med mjöl på bakbordet, platta till varje bulle och vänd i mjöl. Kavla ut till en tunn rundel, först med vanlig kavel, sedan med kruskavel. 4. Värm en stekpanna och grädda bröden några minuter på varje sida. Pannan ska inte smörjas! 5. Låt bröden svalna på galler. Passar utmärkt att frysa. Marlene Hastlindh, Kalmar 2 0 AUBERGINEGRATANG MED TOMAT OCH MOZZARELLA FÖR 4 PERSONER 1 kg tomater 2 gula lökar några kvistar basilika 1/2 dl olivolja 3 vitlöksklyfto r 1 tsk salt 1 krm svartpeppa r 1 msk olja 2 auberginer 1 dl riven parmesanost AV TINA HELLBERG FOTO: JOEL WAREUS 1 dl vetemjö l 400 g grovriven mozzarella GÖR SÅ HÄR: 1. Skär tomaterna i bitar, skala och skiva löken. Plocka basilikabladen från kvistarna. 2. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ner tomater, basilikablad och pressa i vitlöken. 3. Låt småputtra i 15 minuter. Krydda. 4. Sätt ugnen på 175°C. 5. Smörj en form med olja. 6. Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det. 7. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost. 8. Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk. 9. Servera med en sallad och ett bröd, pasta eller ris passar också bra till. Anette Pettersson, Uppsala Buffé n/1997
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32