Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 erct & trrearefi/sätter Mer smak på
vardagsmaten Det här är tredje och sista avsnittet i vår miniserie om god vardagsmat som är hämtad från boken Mer smak på vardagsmaten. Matskribenten Berit Paulsson och kocken Fredrik Eriksson bjuder den här gången på pannkakor. Men inte vilka pannkakor som helst, dels är det varmrättsfyllda pannkakor, dels är det läckra dessertpannkakor. PANNKAKOR GRUNDSMET Om man vill kan man byta ut knappt hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl eller bovetemjöl för att få en kraftigare smak. FÖR 4 PERSONER 2 1/2 dl vetemjö l 1/2 tsk sal t 6 dl mjölk 3 ägg 2-3 msk smör GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. 2. Vispa i resten av mjölken och äggen. (Låt ev stå 1-2 timmar i kyl, red anm) 3. Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. PANNKAKOR MED TRE RÖROR Med inspiration från det mexikanska köket, där man fyller sina tortillas, har vi gjort tre olika fyllningar som passar bra till pannkakor. En enklare variant på crépes som man fyller och viker själv vid bordet. GRÖNSAKSRÖRA Prova den här röran också till kokt, stekt eller grillad fisk. Mycket smakrik och god. FÖR 4 PERSONER 1 röd paprika 1 tomat 1/4 gurka rapsolja FOTO: LARS PAULSSON
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32