Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Börja med att dra av hinnan. Den kan
vara lite lurig att få tag i. Skölj sedan levern i kallt vatten. Torka den väl. Vänd leverskivorna, som ska vara ca 1 cm tjocka, i vetemjöl. Hetta upp smör i en stekpanna. När det börjar få en brun ton är värmen den rätta. Stek skivorna ett par, tre minuter per sida. När blodsaften syns på ovansidan är det dags att vända. Stek andra sidan tills blodsaft syns. Salta och peppra. Svårare än så är det inte. Leverskivorna kan varmhållas några minuter i knappt 100°C tills tillbehören är klara. Lever - godare än du tror... Torr och seg skosula. Det var omdömet i skolbespisningen. Många fick antipati mot denna delikatess; för visst är lever en delikatess om kvaliteten är bra och tillagningen den rätta. Stefan visar här hur den enklast steks, och så får du recept på en enkel rätt. Del I I -'Innanmät har ett bra näringsinnehåll. Lever tillhär våra bästa jämoch A-vitaminkällor. Innanmaten innehåller även fosfor, zink och selen, samt B-vitaminer. Därför är det bra att äta innantnat en gång i veckan." MAT, ICA-FÖRLAGET AB AV TONY WALLIN RECEPT: STEFAN TORSTENSSON EOTO: PEPE NILSSON LEVER MEDRODLOK OCH BACON FÖR 4 PERSONER 600 g lever, kalv- elle r ungnöt, i cm-tjocka skivo r smör til l stekning salt , peppar 400 g rödlök 2 msk socker 4 msk rödvinsvinäger 1 paket bacon, ca 150 g GÖR SÅ HÄR: 1. Förbered levern enligt anvisningen till småbilderna. Vänta ev med att steka skivorna tills tillbehören är klara. 2. Skala och skär löken i skivor. Stek dem hastigt i smör. 3. Tillsätt sockret och glasera en stund så att löken blir mjuk och glansig. 4. Häll på vinägern och låt den koka in, rör då och då. 5. Skär baconskivorna i bitar. Stek dem knapriga på ganska hög värme. 6. Lägg upp rödlöken på varma tallrikar. Strö baconet över och lägg på leverskivorna. Garnera ev med persilja och bjud kokt eller stekt potatis till detta.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32