Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 GRON FISKPUDDING FÖR 4 PERSONER 300
g kokt urbenad lax elle r torsk 200 g rökt lax , skuren i bitar 150 g rensade räkor 2 dl purjolök i tunna skivor, den gröna delen 2 dl hackad persilja 1 dl hackad dill 1 dl hackad gräslök smör til l formen SÅS: 3 msk smör 3 msk mjöl 4 dl mjölk 2 dl mellangrädde 3 ägg salt , peppar GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 200°C. 2. Skär laxen/torsken och den rökta laxen i bitar. Hacka räkorna. Blanda detta med purjo , persilja, dill och gräslök. 3. Såsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och sedan mjölken och grädden. Koka upp under omrörning. Låt puttra några minuter, rör så att såsen inte klumpar sig. 4. Ta från värmen och vispa ner äggen, ett i taget. Smaka av med salt och peppar. 5. Blanda ner såsen i fisk- och grönsaksröran. Häll smeten i en låg, oval och smord form. 6. Grädda ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Helga Lampers, Uddevalla SQUASH RELISH 1 SATS GER 2 1/2-3 LITER Ett utsökt alternativ till bostongurka! 2 1/2 lite r finhackad squash/zucchini / cour gette 1 lite r hackad gul lök, ca 5 stora lökar 5 ts k sal t 1 hackad röd paprika 1 hackad grön paprika 5 dl äppelcidervinäger 11/ 2 lite r socker 1 msk maizena 1 msk senapspulver 1 msk gurkmeja 1 ts k svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda squash, lök och salt. Ställ allt svalt över natten i ett durkslag så det får rinna av. 2. Skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med övriga ingredienser i en stor kastrull. 3. Låt sjuda i 30 minuter, tillsätt ev konserveringsmedel och förvara svalt i burkar. 4. Håller 2-3 månader i kyl om konserveringmedel inte tillsätts. Stig Strandberg (via e-post) Tips ! Om du önskar en "hottad" version så öka mängden peppar och/eller tillsätt några chilifrukter! PS. Relishen är inte fotograferad. Relish är ett engelskt uttryck för kryddat tillbehör.DS.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32