Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 CANNOLI FÖR 30 PERSONER 3 1/2 dl vete
mjö l 1/2 tsk salt 2 msk socker 1 ägg, lätt vispa t 2 msk rumsvarmt smör, skärs i små tärningar 1 dl vit t portvin 1 äggvita , lätt vispad olja til l fritering cannellonirör i rostfrit t stå l (finns i flerpack i välsorterade köksbutiker) CHOKLADFYLLNING: 500 g rumsvarmt smör 200 g kakao 150 g socker 1 dl Sambucca eller annan likör, t e x Strega eller Amaretto GÖR SÅ HÄR: 1. Sikta mjölet. Blanda med salt och socker i en bunke. Gör en krater i mitten, lägg i ägg och smörtärningar. Rör ihop med en gaffel, arbeta från mitten och utåt. 2.Tillsätt en matsked vin åt gången och arbeta in i degen. Fortsätt arbeta degen tills den hänger ihop ordentligt. Forma en boll med händerna och täck bunken med en handduk. Låt degen vila i minst 15 minuter. 3. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, tjockleken ska vara ca 2 mm. Skär ut fyrkanter ca 10x10 cm. Linda en fyrkant åt gången runt ett cannellonirör. Fäst kanten med äggvita. 4. Fritera varje rör gyllenbrunt, räkna med en minut per rör. Temperaturen bör vara ca 180°C. Lägg cannellonirören på ett bakpapper. Låt svalna. 5. Dra försiktigt av formen från röret. Förvara i kylskåp till serveringsdags. 6. Rör ihop socker och kakao, rör tills sockret är riktigt upplöst. Tillsätt en matsked likör åt gången tills du får en "spritsvänlig" konsistens. 7. Fyll en spritspåse och lägg in i kylen. Ta fram påsen 15 minuter innan det är dags att spritsa rören och servera. 8. Spritsa rören med fyllningen. Sikta lite pudersocker över rören och servera omgående. Cannellonirören kan också fyllas med grädde smaksatt med pistasch, punsch eller citronskal och socker.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32