Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 B I MANDAG: Pastasoppa å la Cissi (
4 port) L L I 6 Skala och hacka 1 gul lök. Skölj, kärna ur och strimla 1 grön paprika. Låt 1 burk (ca 200 g) skivade champinjoner rinna av. Värm 1 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Fräs lök, paprika och svamp några minuter. Pressa i 1 vitlöksklyfta. Häll på 1 burk krossade tomater (400-500 g) och 6 dl vatten. Lägg ner 1-2 buljongtärningar. Koka upp. Tillsätt 1-2 dl pastasnäckor. Låt småkoka 6-7 minuter. Krydda med 1-2 tsk oregano, salt och peppar. Servera med bröd. TISDAG: Frestande panna till korv (4 port) A V E C K A N Billiga veckans matsedel från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. • .to Skala och tärna 1 bit rotselleri (ca 100 g) och 1 rödlök. Fräs i 1 msk olja i en panna. Tillsätt 1 paket (250 g) grönsaksblandning, t ex amerikansk, som inte behöver tinas före. Skölj, kärna ur och skär 1-2 äpplen i bitar. Lägg dem i pannan. Låt fräsa ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk basilika och 1/2 tsk salt. Häll på 1-2 dl mellangrädde. Låt småputtra någon minut. Stek eller grilla grillkorvarna i en annan panna. Strö hackad persilja över pannan, servera till korven. ONSDAG: Kasslertoast ( 4 port) Skär ca 400 g kassler utan ben så att det blir 8 skivor. Skölj och skiva 2 stora tomater. Bre på ett tjockt lager smältost på 4 stora skivor vitt formbröd. Ställ på plåt. Stek kasslerskivorna snabbt i lite olja på båda sidor. Varva tomatskivor, kasslerskivor, skivad ättiksgurka och skivor av peppareller vitlöksost (ca 100 g) på bröden. Ställ in i ugn 225°C, 8-10 minuter. Servera med en blandad grönsakssallad. TORSDAG • Gulaschgryta från Pustan ( 4 port) Värm 1-2 msk olja i en grvta eller stekpanna. Bryn ca 400 g grytbitar av lamm eller gris runt om. Skölj, kärna ur och skär 1-2 gröna paprikor och 1-2 gula paprikor i bitar. Kärna ur en röd chilifrukt. Strimla den fint. Skala och hacka 1 gul lök. Lägg ner allt det gröna och låt fräsa med några minuter. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1/2 krm kajennpeppar och 1 msk paprikapulver. Häll på 1 burk krossade tomater och 1-2 dl vatten. Låt koka ca 30 minuter. Servera med kokt potatis eller ris och färsk gurka i bitar. FREDAG: Festpaté med romsås ( 4 port) 4'* % I \H*. \**>T'* A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r IC A Provkö k Foto : Arn e A die r m ,V..iiiii w Hacka 1/2 knippa persilja, 1 vitlöksklyfta och 1 tsk dragon i matberedare. Täck botten på 4 portionsformar med hacket. Finfördela ca 600 g fiskfilé, torsk, lax eller sej i matberedaren. Blanda i 2 ägg, 11/2 msk potatismjöl, 1 tsk salt, 1/2 dl mjölk och 11/2 dl créme fraiche. Kör till jämn färs. Fördela hälften av fiskfärsen över det hackade gröna i formarna. Blanda 1/2 dl créme fraiche med 3 msk smörgåskaviar. Bre smeten över färsen och täck med resten av fiskfärsen. Täck formarna och tillaga i mikrovågsugn på full effekt (max 800-900 w) 12-14 minuter. Eller ca 35 minuter i i75°c i vanlig ugn. Servera med en gräddfilssås med rom och dill, kokt potatis och citrusskivor.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32