Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 Bjud enkelt So Sophie Ekman dukar fr
am fredags- du fr pl kö Al A ä n plocket på köksbordet. Alla samlas ändå i köket när det är fest. än nä fe n ä MINTY GINGER GER 2 GLAS Skär 2 lime i klyftor och pressa ut juicen i två glas. Lägg hälften av de urpressade klyftorna i glasen. Blanda ner, i varje glas, 1 msk vit sirap, 3 tunt skurna ingefärsskivor, 1 myntakvist och 1 1/2 dl krossad is. Fyll upp med 1 dl mineralvatten i varje, rör runt och servera genast. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. SWEET CHILI CHICKEN Kycklingben är den ultimata plockmaten – här med ingefära, soja och sweet chili. FÖR 6–8 PERSONER ca 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk majs stärkelse (Maizena) 3/4 dl sweet chilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja salt, flingsalt koriander till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Pudra majsstärkelsen över kycklingen och blanda runt så att mjölet sätter sig runt kycklingen. 2. Blanda sweet chilisås, ingefära och soja med 1 1/2 tsk salt i en plastpåse. Lägg ner kycklingen och låt marinera minst 20 minuter, gärna längre. 3. Sätt ugnen på 200°C. 4. Lägg kycklingbenen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära i köttet – kommer klar köttsaft ut är den färdig. Lägg upp på ett fat och garnera med koriander. Strö över lite flingsalt. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 4 • 2 0 1 1 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40