Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Här kan både barn och vuxna sippa på
drinkarna. Hemligheten med alkoholfria drinkar är att inte göra dem för söta. YOGHURT PANNA COTTA MED RABARBERKOMPOTT Rosaskimrande rabarberkompott toppar en krämig pannacotta med vanilj. Kan förberedas upp till två dagar före festen. FÖR 6–8 PERSONER 2 dl mild yoghurt (3 %) 2 gelatinblad 1/2 vaniljstång 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 dl socker RABARBERKOMPOTT 500 g rabarber 1 dl socker 1 kanelstång 1/2 dl vatten färskpressad juice av 1 citron mynta till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter. 2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången. 3. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten. 4. Fyll i 6–8 små glas eller formar. Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar. 5. Kompott: Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter. 6. Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering. Toppa pannacottan med kompotten vid servering. Garnera med mynta. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, grädde och mjölk. Innehåller mjölkprotein. 16 BUFFÉ 4 • 2 0 1 1 Sparkling SATURDAY KLOCKAN 14–17
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40