Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 påsk & pyssel PÅ LÄCKBERGS VIS Påsk e
nligt konstens alla regler är inget för Camilla Läckberg. Men små smörrebröd med ägg, ansjovis och lax säger hon inte nej till. Varmrättens lamm med späda primörer ger vårkänsla. Cheesecaken med havtorn pysslar barnen till med fantasifulla chokladfigurer. TEXT LINA WALLENTINSON RECEPT JACOB GRAY OCH CAMILLA LÄCKBERG FOTO PER MAGNUS PERSSON CAMILLA LÄCKBERG FIXAR KAFFE, smygsmakar på cheesecaken och parerar minstingen Charlie som varvar spagettiätande med att ställa sig upp i barnstolen och gasta eſt er mer rostbiff . Samtidigt lyckas hon berätta varför en deckarförfattare plötsligt skriver en barnbok. – Det är inte alltid bara skoj att få ett små- syskon och kanske ännu känsligare när det är ett halvsyskon. Så när Charlie föddes för två år sedan började jag berätta sagor för mina äldre barn om superbebisen som på nätterna fl ög ut på hjälteuppdrag. Det verkar ha funkat bra, Wille, 8, och Meja, 6, månar om sin lillebror. Inte minst håller de koll på att han äter spenat, broccoli och morötter. De är livrädda att Charlie ska ta över pappa Martin Melins nolltoleranta inställning till grönsaker. – Martin reagerar till och med på löken i köttbullarna! Men man får se det positiva i att barnen har superkoll i stället, säger Camilla. Nu verkar det inte vara någon större risk med Charlies matintag. På imponerande kort tid sätter han i sig fem rejäla skivor rostbiff tänkta till förrättens smörrebröd. Trots att Camilla tycker om att laga mat avslöjar hon utan omsvep att familjen Läckberg/Melin är en fl itig kund på Enskedes take away-ställen. – Ska vi få till att träff a vänner när livet är som stressigast är det enda sättet. Hellre att vi bjuder hem några kompisar på en pizza eller något från thaikrogen än att inte ses alls. Och precis som i andra småbarnsfamiljer varvas pannkaksstekning med vardagsgenvägar m över färdiga köttbullar och fi skpinnar titt som tätt. hoppa över. – Och tacos på fredagsmyset vågar vi inte Vännerna ringer på dörren och barnen vill genast gå loss på den smälta chokladen som ska bli dekoration till cheesecaken med havtornsrippel. Camilla försöker få Charlie att ta på sig något mer än bara blöja samtidigt som hon än en gång knappar in en twitterrad på sin iPhone. Allt med samma coola lugn. Kalaset kan börja! Felix, Melica och Erik hjälper till att fi xa förrättens smörrebröd med rostbiff och curryremoulad. SMÖRREBRÖD MED ROSTBIFF OCH CURRYREMOULAD Supersnabbt och otroligt gott. FÖR 4 PERSONER (8 SMÖRREBRÖD) Rör ihop 2 dl färdig remouladsås med 1 1/2–2 msk curry. Fördela 8 skivor rostbiff (ca 120 g) på 8 smörade och kantskurna skivor danskt rågbröd. Lägg på en klick curryremoulad. Strö över rostad lök och finhackad persilja. Cheesecake är Camilla Läckbergs favoritdessert. Charlie, 2 år, håller med och vill gärna gå direkt på kakan utan att passera för- och varmrätt. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd. Gör laktosfri: kontrollera brödet och remouladsåsen. Byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och remouladsåsen. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Innehåller ägg. BUFFÉ 4 • 2 0 1 1 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40