Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Sunny SUNDAY KLOCKAN 11–13 Bjud in t
ill lyxfrukost. Solgul citron- och limecurd till nybakade scones, riktigt krämig äggröra och knaprig granola att strö över yoghurten. Med några skivor kallrökt lax, bacon och grön sparris är du hemma. På med kaffebryggaren, häll upp juicen och njut. RECEPT ELLINOR JIDENIUS FOTO PER MAGNUS PERSSON STYLING TOVE NILSSON LYXIG ÄGGRÖRA Med mycket smör och grädde kan den här äggröran inte bli annat än supergod. Kallrökt lax, bacon och sparris är gott till. FÖR 4 PERSONER 6 ägg 2 dl vispgrädde 50 g smör salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ihop ägg, grädde, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar med en gaffel i en bunke. 2. Smält smöret på medelvärme i en teflonbelagd stekpanna. Häll i äggvispet och låt »stanna« ca 30 sekunder. Rör sedan försiktigt då och då med en träslev, äggröran ska fortfarande vara krämig när den är färdig. Servera genast. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde med soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett. Innehåller ägg. SCONES Passar lika bra till långfrukosten som till eftermiddagsfikat. Den här degen mixas snabbt ihop i en matberedare. GER 12 STYCKEN Sätt ugnen på 250°C. Blanda 9 dl vetemjöl med 1 1/2 msk bakpulver, 1 msk socker, 1 tsk salt, och 100 g smör i bitar i en matberedare eller nyp ihop för hand till en smulig deg. Tillsätt 4 dl mjölk och blanda snabbt ihop degen, den ska vara kladdig. Klicka ut 12 scones av smeten med hjälp av en sked på bakpappersklädd plåt. Grädda ca 12 minuter. Servera nygräddade med citron- och limecurden, se recept på nästa sida. FÖR ALLA? Innehåller gluten. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning. Fri från ägg. 18 BUFFÉ 4 • 2 0 1 1
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40