Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 LÖJROM P Å WAT Z BRÖDDIS K FÖ R 4 PE
RSONE R 100 g löj- eller sikrom 4 msk créme fraiche 4 msk hackad röd- eller gräslök TIL L DEGEN : 2 dl havregryn 4 dl kokande vatten 1 msk salt 5 dl naturell yoghurt VA paket jäst (12 g) ca 11 dl grovt rågmjöl 1 msk oregano 8-10 dl vetemjöl GÖ R SÅ HÄR : 1. Häll havregryn och salt i en bunke. Koka upp vattnet och häll över havregrynen. Låt svalna. 2. Blanda ihop havregrynen med yoghurten. Smula i jästen. Rör i rågmjölet och oregano. Låt degen jäsa i rumstemperatur, gärna över natten. 3. Rör i lite vetemjöl i taget och knåda degen smidig. Ställ degen på jäsning i ytterligare en timme. 4. Sätt ugnen på 250 0 . 5. Kavla ut degen så tunt som möjligt. Ta ut 8 små rundlar med ett litet glas (ca 4-5 cm diameter). Pricka rundlarna med gaffel. 6. Grädda rundlarna på smord bakplåt i 4-5 minuter. Låt svalna. Servera med en klick löj- eller sikrom, créme fraiche och lite hackad lök ovanpå. 7. Den deg som blir över kan man baka ut större knäckebröd av. LAMMSTE K ME D VÅR - GRÖ N RAGGMUN K FÖ R 4 PERSONE R ca 2 kg urbenad lammstek 1 msk salt 2 msk torkad rosmarin 1 msk torkad oregano TIL L AIOLIN : 2 äggulor 2V2 dl fin olivolja (jungfruolja) 3 vitlöksklyftor 1-2 krm örtsalt TIL L RAGGMUNKARNA : 4 stora matpotatisar V2 dl hackad dill (ca V2 knippa) V2 dl hackad persilja (ca Vt knippa) 1 krm salt DESSUTOM : 1 stor palsternacka 2 morötter V2 kålrot, ca 300 g 2 msk rumsvarmt smör GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på knappt ioo°. 2. Gnid in lammsteken med salt, rosmarin och oregano. Sätt in lammsteken i ugnen. Låt ugnssteka i 6- 7 timmar. 3. Ta ut lammsteken och svep in den i folie. Låt vila i minst 20 minuter. Lammsteken är godast ljummen. 4. AIOLIN : Den har både sälta och smak av vitlök, gott till lammet. Lägg äggulorna i en rejäl bunke. Finhacka vitlöksklyftorna och blanda med äggulorna. Droppa därefter försiktigt i olivoljan under kraftig vispning. Smaksätt med örtsalt och ställ svalt till servering.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32