Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 OSTFYLLDA FÄRSBIFFAR FÖ R 4 PERSONE
R 500 g lammfars 1 gul lök smör till stekning g g 1 ä 1 dl mjölk salt, peppar 1 dl cheddarost i tärningar BASILIKASÅS : 2 dl köttbuljong (alt tärning) 3 dl vispgrädde 1 stor knippa färsk basilika salt, peppar SVAMPRAGU : 1 liter blandad färsk svamp eller 2 burkar biandsvamp 2 äpplen 1 rödlök smör till stekning salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i smör. 2. Blanda lök, färs, ägg och mjölk. Salta och peppra. Vänd ner osttärningarna. 3. Forma 4 biffar. Stek dem i smör, ca 4 minuter per sida. Ta upp dem och varmhåll. 4. Häll buljongen i pannan. Koka upp. Tillsätt grädden och hackad basilika. Koka tills det blivit en simmig konsistens. Salta och peppra. 5. Mixa och sila till en slät sås. 6. Dela svampen i jämnstora bitar. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Skala och hacka rödlöken. 7. Fräs svamp, äpple och lök i smör. Salta och peppra. 8. Lägg svampragun på varma tallrikar. Lägg biffarna ovanpå och häll såsen runtom. Garnera med t ex fårska basilikablad och gräslök. Änder s kommentar : Färsbiffen får en lite speciel l sma k tillsamman s med osten . Ostkuberna får inte vara för sto - ra. Genom at t t a vara på smakern a från stekningen får man e n fyllig och god sås . potatisen i tärningar, tillsätt kålroten när ca 15 minuter återstår av köttets koktid. Låt potatisen koka med i 5-10 minuter. 3. Ta upp kött, kålrot och potatis. Varmhåll. 4. Tillsätt persiljan samt ättika, socker och saffran. Koka upp. 5. Blanda mjölet och smöret till en pasta. Vispa ner det. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 6. Lägg upp kött och rotsaker på varma tallrikar. Häll över den goda såsen. Garnera med t ex persilja och gräslök. Anders kommentar : En enkel , traditionel l gryträt t som fåt t en ny smaksättning . Kålrotens sötm a passa r fint ihop med saffran.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32