Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 POTATISSOPPA MED NÄS SELB AGUETTE FÖ
R 4 PERSONER (CA 6 BAGUETTER) 4 stora potatisar 1 liten purjolök 1 vitlöksklyfta 1 liter grönsaksbuljong (ev tärning) 2 msk olivolja örtsalt TILL NÄSSELBAGUETTERNA: 2 dl havregryn 1 dl grovt rågmjöl 1 msk salt 5 dl yoghurtvassla 25 g jäst 5 dl yoghurt 1 dl torkade nässlor (finns i hälsokostdiskar) 2 dl lingonsylt 1 msk honung ca 2 liter vetemjöl TILL FÄRSKOSTEN: 1 liter yoghurt Vi rödlök 1 vitlöksklyfta 1 tsk örtsalt GÖR SÅ HÄR: 1. BRÖDET: Låt yoghurten rinna av i kaffefilter över natten. Använd sedan voghurtvasslan i brödbaket. 2. Blanda havregryn, rågmjöl samt salt i en bunke. Koka upp vasslan, häll den över degbunken och låt svalna. 3. Rör ut jästen i lite av yoghurten. Tillsätt den samt resten av yoghurten, torkade nässlor, lingonsvit och honung. 4. Ta lite vetemjöl i taget och knåda degen smidig. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 6 timmar. 5. Sätt ugnen på 250 0 . Knåda degen och forma den till baguetter. Låt bröden jäsa i ca 30 minuter på plåt. Sätt in bröden i ugnen och sänk temperaturen till 225 0 . Grädda bröden i ca 15 minuter. 6. OSTEN: Ta den avrunna yoghurten och rör ihop den med fint hackad rödlök och vitlök. Smaksätt med örtsalt. Ställ färskosten i kylskåpet 5-6 timmar. 7. SOPPAN: Skala och riv potatisen grovt. Finhacka purjo- och vitlök. Spara lite purjo till garnering. Fräs resten av löken utan att den tar färg i en tjockbottnad stor gryta. Tillsätt potatisen och låt den fräsa med några minuter. 8. Häll i grönsaksbuljongen och koka potatisen tills den blivit mjuk, 20-30 minuter. Soppan blir bara godare om den får "stå till sig" 5-6 timmar. Smaksätt med örtsalt. 9. Sen era med strimlad purjolök, nässelbaguette och färskost.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32