Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 J A J • Ofta talas det om hur dyrt al
lt blivit. "Allt" likställs inte sällan med maten. Av slentrian, kanske. För nu är maten inte dyr! Maten kostar inte mer nu än för sex år sedan. Flera undersökningar runt om i landet visar att matkassar inköpta 1996 till och med varit billigare än likadana kassar 1990. Däremot har konsumentprisindex, dvs den allmänna prisnivån i Sverige, stigit. Men det beror på andra faktorer. Bl a har hyrorna och boendekostnaderna stigit kraftigt. Det märks förstås i plånboken för många. Men skyll inte på matpriserna! Under hela 90-talet har vi pressat våra leverantörer hårt för att hålla tillbaka priserna. Det har gett resultat. Samtidigt måste vi vara ödmjuka inför det faktum att samhällsekonomin styr en hel del av utvecklingen. Vi kan inte påverka kronkursen och importpriser t ex. Vi fortsätter prispressen. För en sak är säker: Vi står på din sida när vi förhandlar priser! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB C OTT • Äntligen! Äntligen Påsk. Högtiden som markerar att de mörka, tunga vintermånaderna är över. Förväntningar. Grönsaksdiskarna kommer att fyllas av primörer. Ljusa kvällar, björkar iklädda musöron. Ishockey-VM. En vinterns restprodukt. Men det får man väl stå ut med... Påsken är avstampet för "en ny tid". Undan med vintergarderoben, fram med grillen - snart i alla fall. Förhoppningsvis blir allt lite enklare, lite lättare. Påskbordet förtydligar detta i kulinariska termer. Det är inte lika tungt och pretentiöst som julens, det finns inte lika många masten. Fantasin kan släppas loss. Se bara på det lättlagade påskbord som Lars och Berit dukat upp, vad sägs om små laxpizzor, böcklingtårta och apelsinsill. Rätter som låter spännande, och som kittlar mina smaklökar. För att inte tala om hallon- och marängglassen eller den påskgula, färskostglaserade morotskakan. Smaklig måltid! Tony Wallin Chefredaktör Buffé Påskfestligt i all enkelhet 9 Fest i ateljén med Watz design Gravlaxen steg för steg Svårslagna bröder Anders Dahlbom blev Årets kock 1993. För ett par veckor sedan utnämndes lillebrorsan Jonas (t v) till Årets kock för 1996. Denna familjebedrift lär bli svårslagen - bara det att båda Dahlbomarna tagit sig till final är starkt. Ett stort grattis till båda! Årets åtta finalister fick bl a havskräftor och pilgrimsmusslor i den i förväg hemliga råvarukorgen - något som passade göteborgaren Jonas som hand i handske. När bröderna inte tävlingsmatlagar driver de butik och restaurang ihop. Anders kan du läsa mer om på sidorna 23-25, i vår serie "Den underbara matresan". Där bjuds vi också på läckra lammrätter. Jonas får vi träffa vid ett senare tillfälle. F OTO : P EP E N ILSSO N läcker vårkyckling spännande lammrätter 20 23 26 Bjud på Dahlboms Nudlar ä la minute! 28 Bättre ägg med svensk höna? Buffé CHEFREDAKTÖR : TONY WALLJN 08-72823 78 FRÅGOR OM LÖSNUMMERPRIS : 2 0 KRONOR . INNEHAVAR E AV ICA KUNDKOR T FÅR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD ! Prenumerationsärenden : Pris helår 24 0 kr. Postgirokonto 270429-4 . Annons : Lennart Carlsson, 021-194 2 31. Chefredaktör: Tonv Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Producerad av ICA Förlaget AB. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Trvekcentra AB. Prenumerationsfrågor : 021-194400 , vardagar 9-1 1 och 14-16 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-1 1 ICA KUNDKORT: 033-140040 RECEPTFRÅGOR : ICA PROVKÖK 08-7282400 (vardagar kl 09-11)
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32