Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 HALLON- OCH MARÄNGGLASS FÖ R 6-8 PERS
ONE R 1 paket frysta osockrade hallon, ca 200 g 5 dl vispgrädde % dl florsocker 2 äggulor 50 g små maränger GARNERING : 1 paket frysta osockrade hallon, ca 200 g GÖ R SÅ HÄR : 1. Tina i paket hallon. 2. Vispa grädden hårt. Vispa i hallon, florsocker och äggulor. 3. Varva glassmeten och marängerna i en avlång form. 4. Täck med plast och låt glassen stå i frysen i minst 5 timmar. 5. Doppa formen i varmt vatten, stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med halvtinade hallon. SOLGUL PÅSKKAKA 75 g rumsvarmt smör 2 dl socker 3 ägg rivet skal och pressad saft av Vi citron 2 morötter 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver smör och ströbröd till formen GLASYR: 200 g Desirée färskost 15 % eller Philadelphiaost V2 påse saffran å Vi g 1 msk florsocker GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 200 . 0 2. Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Rör i citronskal och -saft. 3. Skala och finriv morötterna. Rör ner dem i smeten. 4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. 5. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 2 4 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 3 0 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. 6. Blanda osten med saffran och florsocker. Bred krämen över kakan. Servera till kaffet.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32