Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 A v B ERI T OC H L AR S P AULSSO N K
yckling är härlig varmat och här lagar jag en enkel men ljuvligt god citronkyckling. Hela köket doftar fräscht av citron som jag strimlar och pressar och blandar med lite farin för att få harmoni i smaken. Medan fågeln sköter sig själv i ugnen steker jag potatisplättar med spenat och bacon. En läcker kombination med kycklingen. Till dessert bjuder vi på en lättlagad kaka med persikor och konjaksgrädde till. CITRONKYCKLING FÖ R 4 PERSONE R 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 citron 2 msk brun farin GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175 0 . 2. Dela kycklingen i 4 bitar, ta ev bort en del av skinnet. 3. Salta, peppra och lägg kycklingen i en ugnssäker form. 4. Tvätta och skala citronen tunt med potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor. Dela och pressa ur saften. 5. Blanda citronsaft, -skal och farin. Häll det över kycklingen. 6. Stek i nedre delen av ugnen 1 30-4 0 en några gånger med citronskyn. Gör plättarna under tiden kycklingen tillagas. POTATISPLÄTTAR MED SPENAT FÖ R 4 PERSONE R 600 g potatis 250 g förvälld spenat g g 2 ä 1 tsk salt 1 krm peppar Vi krm målen muskot 4 skivor bacon GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och koka potatisen. Pressa den. 2. Grovhacka spenaten. Blanda med potatisen. Rör i äggen. 3. Krvdda med salt, peppar och muskot. 4. Strimla baconet och stek det knaprigt i en het stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. 5. Forma moset till små plättar, stek dem i baconfett och ev lite smör. 6. Servera kycklingen med skyn och de nystekta plättarna. Strö över baconet. PERSIKOKAKA MED GRÄDDE 2 ägg minuter. Ös kyckling2 dl socker 2V2 dl vetemjöl 4 konserverade persikohalvor 2 msk Hågad mandel 50 g smör 2 dl vispgrädde 2 msk florsocker ev 1-2 msk konjak GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet. 3. Låt persikorna rinna av ordentligt. Skär dem i klyftor. 4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 4 cm i diameter. Lägg i persikorna. 5. Strö över mandeln. Hyvla smöret med en osthyvel och täck ytan med de tunna smörskivorna. 6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 3 0 minuter. 7. Vispa grädden och smaksätt med socker och ev konjak.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32