Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Frittes skaldjurspamikaka (4 port) V
ispa 3 ägg, 6 dl mjölk, 3 dl vetemjöl och 1 tsk salt till en slät smet. Ansa, skölj och strimla 1 purjolök. Lägg 2 msk margarin/smör och purjolök i en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Ställ in i 225°C och fräs några minuter. Rör om någon gång. Ta ut formen och blanda i 1 burk avrunnen tonfisk (ca 185 g), 1 burk avrunna musslor (ca 225 g), 200 g skalade räkor och 3 skivade tomater. Häll pannkakssmeten över. Grädda i ca 30 minuter. Servera med isbergssallat. TISDAG: Äppelfalu med salsa (4 port) Varva ca 400 g falukorvsskivor med äppelskivor (2 äpplen) i en lätt smord ugnssäker form. Mixa 3 tomater, 1/2 gul lök, 1 liten urkärnad röd paprika, 1 vitlöksklyfta, 2 msk chilisås, 1 msk vinäger samt lite salt och peppar till en sås. Häll den över korven. Låt stå ca 30 minuter i 200°C ugn. Sen era med pasta. ONSDAG: Frestande soppgryta ( 4 port) Tärna ca 200 g rökt skinka eller rimmat sidfläsk. Lägg det i en gryta och fräs i sitt eget fett. Skala 6-8 potatisar och skär i bitar, kärna ur 1 grön paprika och strimla den. Strimla 1 liten purjolök. Lägg "det gröna" i grytan. Tillsätt 2 buljongtärningar, 5 dl vatten, 1 tsk rosmarin, 1 krm svartpeppar. Koka grytan ca 15 minuter. Servera med persilja och bröd att doppa i buljongen. TORSDAG: Grönpepparspätta ( 4 port) BIFFNUDLAR FÖR 2 PERSONER 2 paket biffnudlar 250 g biffköt t 1 grön paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyfto r olja til l stekning e v rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR: 1. Koka nudlarna enligt anvisning i texten i spalten. 2. Skär biffköttet och paprikan i strimlor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. 3. Stek biffköttet i olja. Tillsätt paprikan och löken mot slutet. Låt vitlöken fräsa med 10-15 sekunder. 4. Häll över nudlarna. Vänd runt så att allt blandar sig. Strö gärna över några matskedar rostade sesamfrön vid serveringen. Ramen betyder ursprungligen att det är nudlar av kinesisk typ . Numera används uttrycke t oftast för tunna äggbaserade vetenudlar. Nudlar i olika former är mycket vanliga i såväl Kina som Japan. De trendiga nudelrestauranger som dyker upp har ofta japansk stil . Tina ca 600 g spättafilé (om fryst används). Vik filéerna dubbla och lägg i en låg, vid kastrull, tvp traktörpanna. Vispa ihop 1 dl grädde, 1 dl gräddfil, i tsk salt, 1 1/2 tsk grönpeppar, 1 1/2 tsk körvel och 1 1/2 tsk basilika. Häll såsen över fisken. Låt grytan småkoka 5-8 minuter. Servera med kokt pressad potatis och sallad. FREDAG: Kycklinggratäng med mango (4 port) Bena ur en färdiggrillad kyckling. Skölj och skiva ca 100 g champinjoner. Fräs dem i lite smör. Skala och skär 1-2 mangofrukter i tunna klyftor. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Stick ner mangoklvftorna emellan kvcklingköttet. Fördela svampen över. Häll på 1 dl grädde och strö över rikligt med riven ost. Gratinera i ugn 225°C, ca 1 o minuter. Servera med en blandad grönsallad. Av Birgitta Rasmusson chef för ICA Provkök
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32