Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 STRÖMMING MED RÖDBETS SALLAD FÖ R 4
PERSONE R 16 strömmingsfiléer (ca 500 g) Vt dl hackad persilja Vi dl hackad dill 2 dl rågmjöl 1 msk salt TILL RÖDBETSSALLADEN : 4 inlagda hela rödbetor Vi dl äppelcidervinäger IV2 dl olivolja, helst jungfruolja 1 msk dijonsenap ev 1 tsk öljästpulver 1 hackad vitlök 1 krm socker, gärna råsocker Vi dl hackad rödlök Vi hackad persilja och dill GÖ R SÅ HÄR : 1. RÖDBETSSALLADEN : Rör ihop en god dressing på vinäger, olja, senap, ev öljästpulver, örter, lök och kryddor. Strimla rödbetorna och lägg dem i dressingen. Låt rödbetssalladen "stå till sig" minst 2-3 timmar före servering. 2. Lägg åtta av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt. Fördela den hackade dillen och persiljan över filéerna. Lägg på de resterande filéerna med skinnsidan uppåt. 3. Blanda rågmjöl och salt på ett fat och panera strömmingsfiléerna i det. Smörstek dem några minuter på vardera sidan. Servera tillsammans med rödbetssallad och gärna färskost till. ÄPPELKOMPOTT FÖ R 4 PERSONE R 4 gröna syrliga äpplen 4 dl vatten 2 dl socker 1 kanelstång GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka ihop vatten, socker och kanel. Koka tills lagen blivit simmig. 2. Skala och klyfta äpplena. Lägg i dem i lagen och koka upp lagen igen. Dra grvtan från spisen och låt äpplena efterkoka. Servera kompotten ljummen eller sval, gärna med några citronmelissblad.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32