Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 Av B ERI T OC H L AR S P AULSSO N In
god inlagd sill, färgglada romägg, läcker böcklingpaj och små, fina laxpizzor är några av mina favoriter på påskbordet. En härligt grön sallad och en rejäl knippa rädisor får inte heller fattas. Sist i raden kommer desserterna. En rosa glass med hallon och maräng och en vackert solgul kaka. Hoppas att något kan passa även på ditt påskbord. SMÅ LAXPIZZOR IO STYCKE N 25 g jäst 2Vi dl ljummet vatten, 37° 1 msk matolja 1 tsk salt 6-7 dl vetemjöl FYLLNING : 250 g forvälld bladspenat 1 gul lök matolja 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g rökt lax 3 dl riven lagrad ost 1 tsk salvia GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. 2. Rör ner olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. 3. Låt degen jäsa ca 1/ 2 timme. Förbered fyllningen. 4. Grovhacka spenaten. Skala och finhacka löken. Fräs detta tillsammans i olja några minuter. Salta och peppra. 5. Skär laxen i strimlor och riv osten. Sätt ugnen på 250 0 . 6. Arbeta degen smidig. Dela den i 10 bitar. Kavla ut till tunna, runda degplattor. 7. Lägg dem på 2 plåtar med bakplåtspapper. Fördela spenatröra, lax och ost över. 8. Grädda i mitten av ugnen i 8 -1 0 minuter. Pensla pizzorna med lite olja, strö över salvia. APELSINSILL FÖ R 6-8 PERSONE R (BUFFÉ ) 4 urvattnade sillfiléer, ca 450 g IV2 dl pressad apelsinsaft IV2 dl socker 1 dl ättiksprit (12 %) V2 purjolök V2 apelsin 10 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka upp apelsinsaft, socker och ättika. Låt lagen kallna. 2. Skär sillen i sneda bitar och purjolöken i skivor. Skär apelsinen i skivor och sedan i bitar. Krossa pepparn. 3. Varva sill, purjolök, apelsinskivor och peppar i en burk. Häll på lagen. 4. Låt stå minst 1 dvgn i kvlen. BÖCKLINGTÅRTA FÖ R 6-8 PERSONE R 200 g mörkt bröd 50 g smör FYLLNING : 3 böcklingar V2 dl hackad gräslök 2 dl lättcréme fraiche eller majonnäs V2 tsk salt 1 krm vitpeppar GARNERING : V2 dl finskuren gräslök GÖ R SÅ HÄR : 1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. 2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 2 4 cm i diameter. Ställ kallt. 3. Hårdkoka, skala och hacka äggen. Rensa böcklingen. 4. Blanda ägg, böckling, gräslök och lättcréme fraiche eller majonnäs. Salta och peppra. 5. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfilm. Lät stelna i kvlen i minst 2 timmar. 6. Ta bort kanten på formen och lägg pajen på ett fat. Garnera med gräslök. PÅSKSALLAD FÖ R 4 PERSONE R 2 avokador 1 kruka rucolasallad eller annan god sallad 12 körsbärstomater 2 msk fin olivolja 1 msk pressad citron ca 10 tunna skivor parmesanost eller liknande ost 2 msk valnötter GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela avokadorna och ta bort kärnorna. Ta ur fruktköttet i bitar med en liten sked. 2. Lägg salladsblad, avokado och tomater på ett stort fat. 3. Droppa över olja och citron. Strö över ost och valnötter. FYLLDA AGG I O STYCKE N 5 ä g g V2 rödlök 100 g löjrom eller röd stenbitsrom V2 dl lättcréme fraiche ev salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Hårdkoka och skala äggen. Dela dem i halvor och peta ut äggulorna. 2. Skala och finhacka löken. Spar lite rom till garnering och blanda resten med äggula, lökhack och lättcréme fraiche. Smaka av med salt. 3. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Ställ dem på ett fat med lite sallad. Toppa med rom.
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32