Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Nudlar är trendriktig mat. Serverad
i stora skålar. Och givetvis med pinnar som ätverktyg... Den mindre trendkänslige kan enkelt laga goda nudelrätter med små Ramenpaket, flata tallrikar och vanliga bestick. Recepten bredvid är för två personer och rätterna är tänkta att serveras med bröd och någon enkel sallad. Börja med att förbereda alla ingredienser, t ex skala räkor, strimla kyckling eller klyfta lök. Därefter är det dags att koka nudlarna - nästan färdiga. • Gör så här: Koka upp 6 dl vatten i en vid kastrull. Tillsätt de båda nudelpaketen (utom kryddpåsarna). Rör om sakta så att nudlarna blir jämnkokta. Efter drygt två minuter är det dags att strö ner kryddpåsarna. Vänd runt, dra från värmen och lägg på lock. Slutligen ska resten av receptet göras. Alltså steka/koka och krydda. Vänd ner nudlarna med eventuell vätska som är kvar - det ska inte vara speciellt mycket. Rör runt och låt allt bli varmt. RÄKNUDLAR FÖR 2 PERSONER 2 paket räknudlar 500 g stora räkor med skal 1 bit färsk ingefära olja til l stekning ev 1 lime GÖR SÅ HÄR: 1. Koka nudlarna enligt anvisning i texten i spalten. 2. Skala räkorna, skala och finstrimla ingefäran. 3. Fräs räkorna hastigt i het olja. Tillsätt ingefäran efter ca 1 minut. Häll över nudlarna. Vänd runt och blanda. Servera gärna med lite finstrimlat limeskal och pressad limesaft. KYCKLINGNUDLAR FÖR 2 PERSONER 2 paket kycklingnudlar 2 kycklingfiléer ä ca 130 g 1 burk bambuskott ä 200 g olja til l stekning ev 2 msk swee t chili GÖR SÅ HÄR: 1. Koka nudlarna enligt anvisning i texten i spalten. 2. Skär kycklingköttet och bambuskotten i strimlor. 3. Stek kycklingköttet i olja. Tillsätt bambuskotten mot slutet. Häll över nudlarna. Vänd runt så att allt blandar sig. Servera gärna med en klick sweet chili. ORIENTALN UDLAR FÖR 2 PERSONER 2 paket orientalnudlar 1 paket fryst a wokgrönsaker ä ca 400 g olja til l stekning salt 1 msk sojasås , alt chilisås eller 1 tsk sambal oelek GÖR SÅ HÄR: 1. Koka nudlarna enligt anvisning i texten i spalten. 2. Fräs grönsakerna i olja på hög värme tills de är mjuka men ändå har fint tuggmotstånd kvar. Salta lätt. 3. Vänd ner nudlarna och smaksätt med soja eller chili.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32