Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 DEN UNDERBARA MATRESAN -Om jag gilla
r lammkött!!! När kocken Anders Dahlbom får den frågan avbryts teveinspelningen. Skratten fyller familjen Nilssons kök. Anders lagar lamm och det doftar både citron och rosmarin. Inte långt från köksfönstret betar utegångsfåren. Vi är på Nors Gård på norra Gotland. FÅRFIOL/LÅDA FÖ R 4 PERSONE R 300 g fårfiol i tunna skivor smör till formen 8 kokta potatisar 2 gula lökar V2 purjolök 4 tomater 20 gröna oliver 4 dl köttbuljong (alt tärning) 2 dl riven prästost 1 dl hackad persilja VITLÖKSDRESSING : 4 vitlöksklyftor 2 dl matlagningsyoghurt 2 msk finskuren gräslök salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Smörj en ugnssäker form. Skiva potatisen, lägg den lite omlott. Skala och hacka löken. Strimla purjon. Strö det ovanpå potatisen. 3. Skiva tomaterna, hacka oliverna. Fördela det över löken. Lägg på lammskivorna. 4. Häll över buljongen. Strö över osten och persiljan. 5. Gratinera ca 15 minuter i ugnen. 6. Pressa vitlöksklyftorna i yoghurten. Blanda ner gräslöken. Salta och peppra. 7. Lägg upp en rejäl portion av lådan och klicka vitlöksdressing bredvid. Garnera med t ex timjan och gräslök. Kommentar: En bra bjudrätt. Den kan förberedas i god tid . Precis innan gästerna kommer sätts den in i ugnen, sedan sköter maten sig själv. •
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32