Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 5. Skala och riv potatisen grovt. Ha
cka dill och persilja och blanda med potatisen. Smaksätt med salt. Stek därefter raggmunken i plättjärn. Beräkna ca 2 raggmunkar per person. 6. Skala och strimla rotfrukterna. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Koka rotfrukterna ca 2 minuter. Ta upp dem med hålslev. Blanda rotfrukterna med rumsvarmt smör. Servera tillsammans med tunt uppskuren lammstek, nystekt raggmunk och aioli. ÄPPELTARTE MED YOGHURTGLAS S FÖ R 4 PERSONE R 4 Granny Smith, eller andra gröna, syrliga äpplen 2 smördegsplattor 100 g mandelmassa 2 msk smör 1 msk råsocker 1 tsk kanel TIL L GLASSEN : 1 dl finrivet äpple (ca 1 äpple) 1 dl yoghurt V2 dl råsocker GÖ R SÅ HÄR : 1. Börja med glassen eftersom det tar minst 2 timmar för infrysning. Skala och riv äpplet fint. Blanda med yoghurt och råsocker. Ställ bunken med lock över i frysen. 2. Sätt ugnen på 175 0 . 3. Kavla ut smördegen så tunt som möjligt. Klä åtta små formar med degen. 4. Täck bottnarna med ett tunt lager mandelmassa. 5. Skala och skiva äpplena tunt. Fördela äppelskivorna i formarna. 6. Rör ihop rumsvarmt smör med råsocker och kanel. Klicka det över formarna. Grädda i 25-30 minuter. 7. Låt svalna. Stjälp äppelkakorna ur formarna och servera tillsammans med uppskedad yoghurtglass.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32