Buffé 1
I stället för påskägg… Mangosoppan blir snyggt sk
ummig av mousserande vin. Bjud en fylligt chokladig brownie med gott chiakrisp till. ISAD MANGOSOPPA MED SORBET Snabblagad, fräsch dessert. Toppa med en skvätt mousserande vin vid servering. FÖR 4–6 PERSONER 250 g fryst tärnad mango 3 msk florsocker 1 ½ dl vatten skal och färskpressad juice av 1 lime 1 dl mousserande vin ½ liter mangosorbet 1 dl färska eller frysta hallon GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa ihop halvtinad mango, fl orsocker, vatten, limeskal och juice till en slät soppa. 2. Fördela soppan i fi na glas och toppa ev med mousserande vin. Lägg i en kula sorbet. Servera genast med hallon och en liten brownie till. FÖR ALLA Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i sorbeten. B UFFÉ 3 • 2015 13 BLACK BEAN CHIABROWNIE En kaka helt utan mjöl och vitt socker. Supersmarrig och med lite krisp från chiafröna. GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smörj en form, ca 26 x 20 cm. 3. Häll av och skölj bönorna. 4. Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet. 5. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Häll ner i smeten och mixa snabbt ihop. 6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Stickan ska vara torr när du drar ut den. Låt svalna. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Innehåller ägg. Vår i luften! 24 SMÅ BITAR 1 förpackning kokta svarta bönor (ca 400 g) 3 ägg 2 ½ msk kokosolja eller olivolja 2 msk chiafrön 1 dl kakao 1 krm salt 1 tsk vaniljpulver 1 ½ dl kokossocker eller rårörsocker 150 g mörk choklad (60 %) Frost! Frys glasen innan soppan hälls i så blir de vackert frostiga