Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 HAVS KATTFILÉ MED BBQ-SÄS FÖ R 4 PER
SONE R 4 havskattfiléer å 250 g, eller annan fast vit fisk 1/2 purjolök 3 små paprikor 1 rödlök olivolja 1 msk tomatpuré 1 msk sambal oelek 1 msk brun farin 1 msk mald ingefära 1 burk krossade tomater 1/2 flaska ketchup ä ca 300 g GARNERING : 1 citron ev 4 timjankvistar GÖ R S Å HÄR : 1 . Skölj och skär purjolöken i mindre bitar, förväll dem. 2 . Vik fiskfiléerna dubbla. Knyt ihop knytena med en liten bit snöre. 3. Grovhacka paprika och lök. Värm olivolja i en panna. Lägg i paprika, lök, purjolök och övriga ingredienser till bbq-såsen. Låt puttra i ca 10 minuter. 4.Sjud undertiden fiskfiléerna i lättsaltat vatten i 6-8 minuter. 5. Lägg upp såsen på 4 tallrikar och toppa med fiskfiléerna. Garnera med citron och timjankvist. Servera gärna med nykokt ris. HALSTRAD HALLEFLUNDRA PÅ SAVOYKÅLSBÄDD FÖ R 4 PERSONE R 4 hälleflundrafiléer ä 250g, eller annan fast vit fisk 1/2 huvud savoykål 3 små paprikor (röd, grön och gul) ^•sS 1 ^^^^^ ^ 1 rödlök 1 citron 1 dl olivolja salt, peppar 2 msk kapris GARNERING : citron och timjankvistar GÖ R S Å HÄR : I.Skär kålen i mindre bitar och förväll dem i kokande vatten. 2. Finhacka paprika och rödlök. 3. Riv skalet av citronen. Skala bort det vita och skär ut endast citronköttet, och finhacka det. 4. Halstra eller grilla fisken, pensla med lite olivolja. Krydda. 5. Värm grönsakerna i resten av olivoljan i en traktörpanna, tillsammans med rivet citronskal och fruktköttet. Salta och peppra. Lägg i kålen och rör om. 6. Lägg grönsakerna på fyra tallrikar och placera fisken ovanpå. Garnera med citron och timjankvist. Servera med t ex potatismos. PETERSONS FISKGRYTA FÖ R 6 PERSONE R 200 g morötter 1 dl vitt vin 1 dl créme fraiche 200 g purjolök 1 msk hackad dragon 2 fiskbuljongtärningar 1/2 krm brun farin 8 dl vispgrädde 400 g havskattfilé eller annan fast fisk 400 g laxfilé 400 g skalade räkor GARNERING : 1 dl finhackad dill GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och strimla morötterna och koka med vinet. Rör ner créme fraiche. 2 . Skär purjolöken i tunna ringar. Tillsätt dragon, buljongtärningar, farin, vispgrädde och purjolök. Rör om. 3. Skär fisken i mindre bitar och lägg i grytan. Låt sjuda i ca 5 minuter. Lägg i räkorna. Garnera med dill och servera omedelbart med t ex ris och bröd. På bilden är anrättningen även garnerad med en kokt havskräfta.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32