Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 strömmingsflundra. Ta åtta strömming
ar. Rensa dem, men låt skinnet vara kvar. Klipp bort ryggfenorna. Salta och peppra köttsidorna. Lägg ihop dem två och två, med köttsidorna mot varandra. Vänd "flundrorna" i grovt rågmjöl. Stek dem sedan på båda sidor i rikligt med smör. Kan serveras såväl varma som ljumma eller kalla. Kan också läggas in i en ättikslag. STRÖMMINGS MAC KA En matig macka som passar bra till lunch heta sommardagar. Kan serveras såväl ljummen som kall. FÖ R 4 PERSONE R 4 smörade skivor hårt bröd 400 g kokt färskpotatis 4 stekta strömmingsflundror 4 msk créme fraiche 4 msk rökt kaviar 2 msk finskuren rödlök 1 msk finskuren dill 1 msk finskuren gräslök GÖ R S Å HÄR : 1 . Förbered hårt bröd, färskpotatis och strömmingsflundror. 2 . Blanda créme fraiche och kaviar. Bre krämen på bröden. 3. Skiva potatisarna, fördela skivorna på bröden. 4 . Strö över rödlök, dill och gräslök. Lägg på strömmingsflundrorna. TE snabba mackor med färskpotatis Till sommarlunchen kan det räcka med en matig smörgås. Smörgåsen passar också bra som ett gott mellanmål eller snack. Hårt bröd med kall, skivad färskpotatis är en perfekt grund till en lättlagad och god måltid. koka färskpotatis. Börja med att skrubba potatisen. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten, Stefan använder grovt salt. En näve med dillstjälkar, och kanske lite libbsticka, förhöjer smaken. Lägg potatisen i det kokande vattnet. Låt koka upp. Dra sedan ner värmen så att det endast sjuder. Efter 15-25 minuter är potatisen klar. Låt den gärna ånga av, täckt med ett kraftigt hushållspapper. Buffé 7 /199 9 KYCKLINGMACKA En mellanmatig macka som absolut ska ätas kall. Perfekt att använda kall restmat. Passar som både lättare lunch och "bamsigt" mellanmål. FÖ R 4 PERSONE R 4 smörade skivor hårt bröd 300 g kokt färskpotatis 1/2 grillad kyckling 2-4 msk majonnäs 1 msk finskuren persilja GÖ R S Å HÄR : 1 . Förbered bröd och potatis. Låt potatisen kallna. Skiva den och fördela på bröden. 2 . Klicka på majonnäsen. 3. Plocka köttet av kycklingen. Lägg det överst och garnera med persilja och ev gräslök. a v ton y wallin recept : stefa n torstensso n foto : pep e nilsso n LITEN VEGGOMACKA En liten macka som passar bra som ett mindre snacks. FÖ R 4 PERSONE R 4 smörade skivor hårt bröd 200 g kokt färskpotatis 2 msk finskuren rödlök 1 msk finskuren dill 1 msk finskuren gräslök 1 stor mogen tomat salt, svartpeppar GÖ R S Å HÄR : 1 . Förbered bröd och potatis. Skiva potatisen, fördela skivorna på bröden. 2 . Strö över rödlök, dill och gräslök. 3. Skiva tomaten, lägg skivorna överst. Krydda med salt och svartpeppar. 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32