Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica.s e lä
s om.. . ©Värderingar. Värderingar och känslor är grundläggande i våra liv. De är grundläggande även för vilken mat man väljer att äta och var man väljer att handla. För någon månad sedan hölls en världskongress, CIES, i Stockholm. Där samlades ledarna för de största företagen inom livsmedelshandel och -produktion. Temat var just mänskliga värderingars betydelse. Som vice ordförande i CIES var jag en av talarna. Jag beskrev då för deltagarna från 48 länder hur viktigt det är för vårt arbete inom ICA att ha respekt för kundernas värderingar. Vi vill ju att ni kunder ska känna förtroende när ni ser ICA-märket och kunna lita på den mat vi säljer. Varje ICA-handlare vet att utan ärlig respekt för sina kunders - och medarbetares - värderingar blir man inte framgångsrik. ICA har kommit långt, men vi vet också att vi kan bli ännu bättre. I många länder har man inte hunnit lika långt. Men det är tydligt att det nu är tidens trend. Att bry sig om vad människor tycker står högt på livsmedelsföretagens dagordning världen över. Det tycker jag är lovande. Roland Fahlin Ordförande ICA AB Grillbuffé för tio personer • 4 Läcker fisk från Käringön »11 Annas curry med god parfait • 16 Hårt bröd & färskpotatis • 19 Lördagsgott med Lars & Berit • 20 Goda lammrätter från Hamra krog • 22 Billiga veckan: rätter under 15 kr/port • 26 Lisbeths krönika & boktips • 28 Sommarkrysset • 31 W/A Jan Samuelson utser månadens bästa vinnyheter. De presenteras på www.ica.se, sök på Buffé far vi locka med... Apelsin- och myntamarinerade jordgubbar Cheesecake i glas • 20 Cole slaw • 24 Fattighusets lammgryta • 24 Fransk potatissallad med rostbiff • 26 Frittata med gröna bönor • 26 Glaserade spett • 20 Grillade quesadillas • 6 Gurkfrittata • 21 Halstrad hälleflundra på savoykålsbädd • 13 Hamra krogs lammkotletter • 23 Hamras lammsmäckor • 25 Havskattfilé med bbq-sås • 13 Helgrillat lamm • 25 Honungsgriljerade lammspjäll • 23 Husets mandeltårta • 14 Klyftpotatis • 23 Korv- och köttbullsspett • 7 Kycklingmacka • 19 Käringöbakelse • 12 Lime- och ingefärsmarinerad lax • 20 Liten veggomacka • 19 Myntasås • 25 IMubberöra • 12 Pasta med fänkålssallad • 26 Petersons fiskgryta • 13 Rostade citron- och parmesangrönsaker • 6 Saffranscouscous • 24 Saftig lammstek • 25 Some-mores • 8 Sommargratäng till grillad korv 1 Strömmingsmacka • 19 Superenkel daimparfait • 16 Whiskymarinerade revbensspjäll Äppelklyftor i konjaksås • 14 Ängamat • 26 Miljönyt t fr Nu är ICAs regionbolag och även Menyföretagen miljöcertifierade. %• Den nya miljörapporten (ett slags miljöårsredovisning) är klar och går att beställa på hemsidan, www.ica.se. ring eller skriv Redaktion: 08-728 23 OO Adress: Buffé, Box 6630 . 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 övriga frågor: 020-8333 33 (vardagar 9-16 ) ICAs hemsida: www.ica.se Chefredaktör: Tony Walim Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -19 42 56, Peter Bogren 021 -19 41 14. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB © Lat & lyxig! Det ringer. Karin, Leffe och Stephanie tänker titta över. Och snart är det lunch. Och kylen ser välstädad ut, med andra ord ganska tom. Sommarbutiken ligger inte långt bort så det är bara att slänga sig iväg. En snabblagad sallad av det lyxigare slaget passar nog bra denna soliga högsommardag. Ett tråg fransk salladsblandning får utgöra grunden. Några mogna avokador, en bit rökt lax och ett paket färsk, grön sparris får stå för den matiga delen. Över alltsammans ringlar jag sedan en sås gjord på matlagningsyoghurt smaksatt med lite majonnäs och ädelost. Några skivor färsk lime och salladen är klar. Till detta ett par förbakade vitlöksbröd som bara behöver värmas i ugnen. En hit även om bröden inte hann bli klara i tid. I sommarköket får det inte vara långa och krångliga recept, det gäller att njuta av sol och ledighet. Lars och Berit serverar en enkel men ack så god sommarmeny med marinerad lax på sid 20. Göran Ringbom, ni vet han med snabbköpskassörskan, bjuder på en handfull recept med lamm. Jag har bl a provlagat lammsteken, och den blir underbart mör och saftig - och den är ändå riktigt genomstekt. Inne på gott kött måste jag också rekommendera de whiskymarinerade revbensspjällen som serveras på grillbuffén. Tony Wallin, chefredaktör Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32