Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 i ar kö ket servera r safti g la x o
c h krämi g cheesecak e Sommarköket kan vara lite primitivt, men självklart vill man unna sig något gott ändå. Den här mycket goda laxen är en återkommande sommarfavorit hos oss, och receptet fungerar även i båten och husvagnen. Kryddorna har varierat genom åren, men laxen blir alltid lika saftig och god genom att den marineras innan den grillas. Antingen lägger man laxen i marinaden hemma innan man åker eller också kan den snabbmarineras på plats. Till förrätt lagar vi en gurkomelett och toppar med rom på burk. Stoppa också ner en flaska mango chutney, som kan fungera som glaze på potatis- och grönsaksspetten och som sås till laxen. Att bunkra upp lite godsaker till dessert är kanske det viktigaste. Ett paket kex, en ask philadelphiaost, gräddfil och lite till är guld värt när man har plockat sommarbär och vill röra ihop en smaskig cheesecake. Vi serverar den i glas, förödande god. CHEESECAKEI GLAS En överraskande och läcker dessert som går lika bra att servera ur plastglas. FÖ R 4 PERSONE R 200 g philadelphiaost 2 dl gräddfil eller lättcréme fraiche 1/2 dl strösocker rivet skal av 1/2 citron 2 nektariner + 1/2 liter bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, eller 1 liter bär LIME-OCH INGEFARSMARINERAD LAX Laxen marineras över natten och blir alltid väldigt saftig och god. Om du vill snabbmarinera, minska bara på vattnet till 2112 dl. Laxen ska bara grillas på en sida. FÖ R 4 PERSONE R 600 g laxfilé med skinnet kvar 8 digestivekex GÖ R S Å HÄR : I .Rör ihop philadelphiaost, gräddfil, strösocker och citronskal. 2 . Kärna ur nektarinerna och skär dem i bitar. Dela ev bären. 3. Varva frukt och bär med krämen och grovt krossade kex i 4 glas. Toppa gärna med lite citronskal. Servera genast. MARINAD : 4 dl vatten 1/2 dl salt 1 msk socker 1 krm krossad vitpeppar 2 msk grovriven färsk ingefära rivet skal och pressad saft av 2 lime GLASERADE SPETT Grillad färskpotatis och grönsaker är gott till laxen. För att de inte ska rulla runt på grillen trär jag upp dem på träspett. FÖ R 4 PERSONE R 12 små potatisar 4 färska lökar 1 röd paprika 1 bit squash olja 1 tsksalt 1 krm svartpeppar 1/2 dl mango chutney GÖ R S Å HÄR : I.Skrubba potatisen. Koka porecept : beri t paulsso n foto : lars paulsso n GÖ R S Å HÄR : 1 . Koka upp vattnet och rör i salt, socker, vitpeppar, ingefära, limeskal och -saft. 2 . Låt lagen svalna. Lägg laxen i en trång bunke med skinnsidan upp, eller i dubbla plastpåsar. Häll på lagen. 3. Låt laxen marinera i 30-60 minuter eller till nästa dag. Snabbmarinad: följ receptet men minska vattnet till 211I dl. 4 . Ta upp och torka av laxen. Skär den i 4 bitar. Grilla laxen över glöden med skinnsidan ner tills den börjar ljusna på ovansidan och köttet känns fast, 10 - 15 minuter. Servera med spetten, limeklyftor och ev en klick mango chutney. tatis och lök knappt mjuka i lättsaltat vatten. Lägg 8 träpinnar i vatten. 2 . Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skär squashen i skivor och ev i halvor. Dela löken i halvor. 3. Varva potatis och paprika på 4 spett och lök och squash på ytterligare 4 spett. 4 . Pensla med olja och krydda med salt och peppar. 5. Grilla över glöden tills de börjar ta färg, ca 5 minuter. Pensla potatis och grönsaker med mango chutney. Buffé 7/199 9
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32