Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 APPELKLYFTOR 1 KONJAKSÅS FÖ R 4 PERS
ONE R 2 äpplen 1 dl socker, ca 85 g 4 msk grädde 2 msk päronsprit, t ex Poire au Cognac, nr 679 TILLBEHÖR : vaniljglass GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och skär äpplena i ganska tunna klyftor. 2. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull. Rör i grädde och päronsprit. 3. Lägg äppelklyftorna i såsen och låt sjuda i några minuter. 4. Lägg upp äpplena och servera med vaniljglass. FO R 8 PERSONE R TV Å BOTTNAR : 125 g skållad mandel, ca 2 dl 100 g socker, 11/4 dl 4 äggvitor SMÖRKRÄM : 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker, 11/2 dl 125 g smör GARNERING : 1/2 dl rostad, flagad mandel GÖ R S Å HÄR : I .Sät t ugnen på 175°C. 2. Mal mandeln i en matberedare/mixer eller i en mandelkvarn. Blanda med socker. 3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mandelsockret. 4. Forma 2 lika stora bottnar, ca 28 cm i diameter, på en plåt med lätt smörat bakplåtspapper. Grädda i 1 5-20 minuter (grädda bottnarna var för sig om du inte har en varmluftsugn). Dra bort pappret från bottnarna. Låt bottnarna svalna på galler och stå någon timme så att de torkar något. 5. Blanda samtliga ingredienser till smörkrämen utom smöret i en kastrull. Värm på svag värme under kraftig omrörning. När de första kokbubblorna visar sig, rör i smöret. Låt kallna. 6. Bre smörkräm på en botten. Lägg på den andra och bre smörkräm runt hela tårtan. 7. Rosta den flagade mandeln i en het panna och garnera med den. Tårtan kan frysas. Tina den i så fall i ca 10 minuter före servering. Den kan serveras med glass eller vispad grädde. Hallonsås kan också vara gott till.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32