Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 FATTIGHUSETS LAMMGRYTA Grytan heter
så för att den är billig att laga och för att krogen en gång i tiden faktiskt var ortens fattighus. FÖ R 6- 8 PERSONE R 2 kg lammbog 1 röd paprika 1 grön paprika 2 morötter 1 liten squash 2 gula lökar 1 krm timjan 1 krm mejram 1 nypa basilika 1 dl olivolja 1 dl rött vin salt, peppar GÖ R S Å HÄR : I.Skär köttet i grytbitar. Bryn bitarna snabbt i en het panna. 2. Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i stekpanna i hälften av olivoljan några minuter. 3. Blanda kött och grönsaker i en stor gryta. Tillsätt vinet och kryddorna tillsammans med resten av oljan. 4 . Låt stå och puttra i ca 2 timmar. Servera gärna med saffranscouscous. SAFFRANSCOUSCOUS FÖ R 6- 8 PERSONE R 5 dl vatten 1 paket saffran, 1/2 g 1 grönsaksbuljongtärning 500 g couscous 1 msk olivolja 1 msk smör 4 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 gul lök 1 röd lök 1 liten squash 1 fänkål 1 morot 1 tsk timjan 1 tsk sambal oelek 1 dl svarta oliver GÖ R S Å HÄR : 1 . Koka upp vattnet. Ta det från plattan och tillsätt saffran, buljongtärning, couscous och olivolja. 2. Låt couscousen stå och svälla i 3-4 minuter. Tillsätt smöret och rör det fluffigt. 3. Grovhacka vitlöksklyftorna, stek tills de fått lite färg och lägg åt sidan. 4 . Skär grönsakerna i bitar och fräs i en panna tillsammans med sambal och timjan tills de är mjuka. Rör ner dem i couscousröran och tillsätt vitlökshacket och oliverna. FO R 10 PERSONE R 1 litet vitkålshuvud, ca 11/2 kg 1 stor burk krossad ananas, ca 430 g 3 dl gräddfil 5 msk majonnäs 1/2 dl riven pepparrot 2 msk sötstark senap 1 tsk salt persilja GÖ R S Å HÄR : 1 . Hacka/strimla vitkålen. Låt ananasen rinna av. 2. Blanda alla ingredienserna i en stor skål. Hacka lite persilja, strö över strax före serveringen.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32