Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 MÅNDAG : Frittata med gröna bönor (4
port) L L G A V E C K A N Billiga veckan från ICA Provkök innehåller lätt- & snabblagad mat som kostar max 15 kr per portion. Fler billiga rätter hittar du på www.ica.se Skölj och snoppa ca 250 g gröna bönor eller tina motsvarande mängd frysta. Koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av. Dela bönorna på mitten. Hetta upp 1- 2 msk olja i en stor stekpanna. Fräs bönorna några minuter i oljan. Salta. Vispa ihop 6 ägg, 1 dl vatten, 1/2 dl riven parmesanost och 1 krm vitpeppar. Hacka ca 150 g färsk spenat och vispa ner i äggsmeten tillsammans med 2 msk färsk hackad basilika. Häll smeten över bönorna. Stek frittatan på medelvärme i ca 5 minuter. Låt den glida ner på en tallrik och vänd tillbaka den i pannan. Stek i 2- 3 minuter på andra sidan. Servera frittatan skuren i bitar med en blandad sallad och bröd. TISDAG : Sommargratäng till grillad korv (4 port) Skala eller skrapa och skiva 40 0 g potatis och 1 gul lök. Skiva 1 squash. Kärna ur och skär 1- 2 gula eller röda paprikor i halvor, strimla sedan dessa. Skiva 2- 3 tomater. Lägg potatis och lök i bottnen på en ugnssäker form. Lägg sedan squashskivor, paprikastrimlor och tomatskivor i rader. Krydda med 1 msk färsk timjan, 1 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar. Droppa över 2 msk olja. Låt stå i ca 30 minuter i ugn, I75°c, tills potatisen känns klar. Skär 40 0 g falukorv 1 cm-tjocka skivor. Pensla med lite grillolja och grilla 2 minuter per sida. Servera med gratängen och ev en gräddfilssås med hackat örtgrönt. ONSDAG : Pasta med fänkålssallad (4 port) Koka 4 portioner pasta. Låt rinna av väl och svalna. Dela 8 medelstora tomater i halvor. Skölj och strimla 1- 2 fänkål. Skölj, kärna ur och strimla i röd chili. Skala och hacka 3 schalottenlökar. Skala och skiva 2- 3 vitlöksklvftor. Värm 1- 2 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Lägg i fänkål, chili och löksorterna. Låt woka på medelvärme tills allt känns mjukt. Smaka av med 2 msk vinäger, gärna balsam-, salt, peppar och rikligt med hackad basilika. Servera salsan med pastan eller blanda salsan med pastan. TORSDAG : Angamat (4 port) Dela 1 blomkålshuvud i buketter. Skrapa och skär 4- 6 späda morötter i bitar. Skiva 1 purjolök. Koka upp 8 dl vatten med 1 tsk salt. Lägg ner grönsakerna. Koka i ca 5 minuter. Rör ut 2 msk vetemjöl och 4 dl mjölk till en klimpfri redning. Rör ner den i soppan. Klicka i 2 msk smör eller margarin. Tillsätt 2 dl ärter. Låt koka i 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ostsmörgås, gärna gratinerad. FREDAG : Fransk potatissallad med rostbiff (4 on) P Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök Foto: Arne Adler Skrapa eller skala ca 70 0 g potatis. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala och skiva 2- 3 schalottenlökar. Rör samman 1 msk vinäger, 2 tsk fransk senap, 1/ 2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm socker, 3 msk olja och 1 msk vatten till en sås. Skiva den varma potatisen och lägg i skål varvad med löken och 1/ 2 dl hackad dill. Häll över salladssåsen. Skaka skålen lite så att såsen når all potatis. Ställ salladen att ta smak i ca 30 minuter i kyl. Strö över 1- 2 msk kapris. Servera till kall, skivad rostbiff.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32