Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 Av E LISABET H E KSTRAN D H EMMINGSS
O N F OTO : K EN T J ARDHAMMA R i fjällstuga Efter en hel dag i backarna vill man njuta av något extra gott. Bjud på en madeiraspetsad kycklingfilé och som avslutning en fräsch, exotisk fruktsallad med en sagolik tryffelsås. Allt utom salladen kan lagas i förväg hemma. Kycklingrätten går lätt och bekvämt att värma i mikrovågsugn eller i en gryta på spisen. MADEIRAKYCKEING FÖ R 4 PERSONE R 4-6 kycklingfiléer salt, svartpeppar 1 tsk krossad rosépeppar 1 msk smör eller margarin 1-1 Vi dl torr madeira SVAM P SÅS : 200 g färska champinjoner 1 liten gul lök 1-2 vitlöksklyftor 1 msk smör eller margarin 2 dl créme fraiche 1 dl buljong eller vatten Vi burk mild röd pimento å 200 g salt, svartpeppar madeira GÖ R S Å HÄR : 1. Krydda kycklingfiléerna med salt, nymald svartpeppar och krossad rosépeppar. 2. Bryn köttet runt om. Späd med madeira, lägg på lock och låt filéerna sjuda på svag värme i ca io minuter. 3. Under tiden: ansa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken och vitlöken. 4. Stek alltsammans i matfett tills den vätska som bildas kokat bort och svampen fått färg. 5. Ta upp kvcklingfiléerna. 6. Rör ner créme fraichen i madeiraskyn och späd med buljong/vatten. Koka ihop såsen tills den blir lagom tjock. 7. Strimla och blanda ner pimenton i såsen. Tillsätt den stekta svampen och löken. 8. Servera enbart med en blandad sallad och bröd eller med ris eller pasta. FRUKT MED TRYFFELSÅS FÖ R 4 PERSONE R 1-2 mango 2 kiwi 2 sharonfrukter 1 carambole 1 liten klase gröna vindruvor 8-10 kumquat TRYFFELSÅS : 2 dl vispgrädde 200 g mörk blockchoklad 1 påse valnötskärnor å 50 g GÖ R S Å HÄR : 1. Tryffelsåsen: Värm grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i grädden under omrörning. 2. Häll upp såsen i en skål. 3. Grovhacka valnötskärnorna och tillsätt dem. Låt tryffelsåsen svalna i rumstemperatur. Kyl den inte, då blir den alldeles för tjock. 4. Skala och skär mango och kiwifrukterna i klyftor respektive skivor. Skär sharonfrukten i klvftor, skiva carambolen, halvera vindruvorna och kumquatfrukterna. 5. Varva all frukt i portionsskålar eller i en stor skål. 6. Bjud salladen med den rumsvarma trvffelsåsen.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32