Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Sttömming - helt enkelt Dessutom bil
lig mat. Stefans enkla rulader har fått smak av Indien och Mexiko. Spännande kombination. Och mycket lättlagat. Med en skiva lax mellan "flundrorna" och lite kaviarcréme ovanpå blir det en lyxig förrätt. MEX-STROMMING FÖR 4 PERSONER 700 g strömmingsfilé salt , vitpeppar 1 burk Picante salsa ä 340 g (medium) riven os t GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175° 2. Klipp fenorna av LAXFLUNDRA MED KAVIARCRÉME FOR 4 PERSONER 8 strömmingsflundror salt, vitpeppar 4 små skivo r rökt lax 2 msk hackad gräslök smör til l stekning 1 dl créme fraiche 1/2 dl lättrökt kaviar dill och stenbitsrom til l garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Salta och peppra den skinnfria sidan på "flundrorna". Lägg på en laxskiva och strö över gräslök på hälften av dem. 2. Lägg ihop "flundrorna" två och två. Stek dem på medelvärme i rikligt med smör. 3. Blanda créme fraiche och kaviar. Forma små ägg eller kulor. Krön det hela med en klick stenbitsrom och en dillvippa. CURRYRULADER FÖR 3 PERSONER 500 g rensad strömming salt , vitpeppa r 1 stor t syrlig t äpple 1 msk curr y 1 dl fettfr i majonnäs 2 dl vispgrädde ströbröd salt , vitpeppa r GÖR SÅ HÄR: 1 STEFANS Av TONY WALLIN 26 Stefan Torstensson är köksmästaren som gillar att förenkla matlagningen så mycket som möjligt. Det kommer han att ge prov på under den här vinjetten. Han kommer också att visa lärorika handgrepp och ge prov på små praktiska proffstricks. 1. Sätt ugnen på 175' 2. Klipp fenorna av strömmingarna. Salta, peppra. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt. Lägg trångt i en ugnssäkerformT^^B 3. Skala, kärna ur och skär äpp-' let i tärningar. Stek tillsammans med curryn . Bland med majonnäs och grädde. Häll blandningen över strömmingsrullarna. Krydda. Strö över ströbröd. 4. Ugnsgrädda i ca 40 minuter. Servera med ris eller potatis. RECEPT: STEFAN TORSTENSSON FOTO: PEPE NILSSON PS strömmingarna. Salta, peppra. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt. Lägg i ugnssäker form. 3. Häll över såsen . Strö över osten. Ugnsgrädda i ca 40 minuter. Servera med ris eller potatismos.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32