Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 RÖRD SNO CHOKLAD- OCH MANDELTÅRTA FÖ
R 6-8 PERSONE R TIL L TÅRTAN : 200 g riven mörk choklad 200 g smör 6 ägg 200 g socker 200 g mandel 1 dl hjortronsylt eller annan god sylt Buffé 1/199 6 2 dl grädde GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 150 5. Blanda 0 . 2. Smält choklad och smör i ett vattenbad. 3. Dela äggen. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa vitorna för sig tills de blivit hårt skum. 4. Finhacka mandeln, kör den i mixer. äggulorna med mandeln och chokladen. Vänd ner vitorna försiktigt. 6. Häll smeten i en väl smord och mjölad, rund form eller (20-24 cm). Grädda tårtan i ca 45 minuter. Den ska vara lite kladdig inuti. Låt svalna. 7. Vispa grädden och blanda med hjortronsylten. Servera till chokladtårtan. Det är i mars-april offpiståkningen är som bäst i Åre. Det är ofta först då det har fallit tillräckligt med snö för att täcka det steniga underlaget. Från liftarna uppe på Skutan når man relativt enkelt stora områden med orörd snö genom att traversera ut längs fjällsidorna. Ett populärt mål är att tolka med vessla eller vandra upp till Skutans topp. Vandringen tar 20-30 minuter och på toppen finns en enklare servering, där man kan belöna sig med en kopp varm choklad och renklämma. Nedanför väntar vidsträckta och opreparerade snöfält. Om snön är djup och mjuk eller vindpackad beror på de senaste dagarnas väder. Ofta är underlaget som lördagsgodis - lite av allting. Många skidåkare anser att den bästa åkningen finns på Skutans östra sida. Men man behöver inte ta sig ända upp till toppen för att åka off pist. Orörd snö finns även i skogen, vid sidan av backarna, i Björnen och Tegefjäll. Träden står glest och lutningen är lagom brant. Se bara upp med lömska hålrum i snön runt trädstammar och stenblock. Själva backarna i Björnen och Tegefjäll är för övrigt fina för vad man kallar "cruising" alltså långa svepande svängar där fartvinden drar upp mungiporna till ett glatt garv. Ärespecial
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32