Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 i o r r • En nytt år har just börjat.
Och det börjar bra! En glädjande nyhet är att det sedan den i januari går att sätta in upp till 15000 kr på ICA Kundkort mot tidigare 8 000 kr. Det beslöt Riksdagen strax före jul, då den antog propositionen om ökad bankkonkurrens. Under de fem år som ICA Kundkort funnits har det hänt mycket. Samhällets syn på nya betalningsformer, räntor och kundnytta har förändrats. Det tveker vi är bra. Lite stolta är vi också över att ha påverkat utvecklingen i den här riktningen. De stora vinnarna är konsumenterna. De är också vinnare i matprisutvecklingen. Genom den nu sänkta matmomsen sparar en tvåbarnsfamilj ca 300 kr/månad, enligt konsumentverkets beräkningar. Om den svenska ekonomin och kronan stärks kommer konkurrensen i dagligvarubranschen att göra att prisutvecklingen blir fortsatt bra för våra kunder. God fortsättning på 1996! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB • Snålmånaden nr 1 heter januari. En vecka till så är det löning: äntligen! I alla fall för mig. På matsedeln den kommande veckan har jag planerat in flera av de rätter som Birgitta Rasmusson serverar på sidan 25. Att laga mat för 15 kronor per portion är inte så lätt. Har du någon riktigt billig favoriträtt, skriv gärna och berätta om den. Eller använd fax: 08-728 23 37. Billig mat kan vara utsökt - om man hittar de rätta krvddorna. En av mina favoriter är löksoppa, med mvcket timjan. Potatis brukar vara en billig råvara. En som kan laga spännande potatisrätter är Per Gustafson i Svenska Kocklandslaget. I vår serie "Den Underbara Matresan" har turen kommit till honom och landskapet Härjedalen. Vilt och potatis är huvudråvaror. Missa inte sidorna 21-23. Skojs, klimp och Härjedalspanna står på menyn. Kända namn, men på nytt sätt kan jag lova. Smaklig måltid! Tony Wallin Chefredaktör Buffé Inne - hal l 4 Åresvep: backarna & maten gott i fjällstugan till ett helt kompani Trende r å så * t Den hederliga lunchmackan gör comeback. Men nu helt nya former, influerade av internationella trender. Amerikanska submarines och bagels, franska baguetter, italienska paninis.. Fyllda med fräscha råvaror fungerar de perfekt som fullvärdig och nyttig måltid för folk i farten. I USA kallas den här sortens snabbmat för Fresh Food. Den passar den moderna människan som är medveten om smak och kvalitet såväl som kalorier och tid. I storstäderna finns redan ett antal smörgåsbutiker. Man väljer själv bröd och fyllning. Somliga äter på plats, andra tar den med och äter t ex på jobbet. läckra potatisrätter för 15 kr/portion 10 12 21 25 26 LördagsKorvgryta Per lagar 28 Miljömärkt nyarslöfte Buffé CHEFREDAKTÖR : TON Y WALLIN 08-728 2 3 7 8 Av Elisabeth Lundberg FotoJ Pep< LÖSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR . INNEHAVARE AV ICA KUNDKOR T FÅR TIDNINGE N UTAN KOSTNAD ! Prenumerationsärenden : Pris helår 24 0 kr. Postgirokonto 270429-4 . Annons : Lennart Carlsson, 021-1 9 4 2 31. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Producerad av ICA Förlaget AB. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Prenumerationsfrågor: 021-194400 , vardagar 9-1 1 och 14-16 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. FRÅGO R O M IC A KUNDKORT : 033-140 0 4 0 RECEPTFRÅGOR : IC A PROVKÖ K 08-728240 0 (vardagar kl 09-11) Fem snabba Strömming!
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32