Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 Platsen för after ski bör väljas med
omsorg. Det är här skiddagen avslutas och kvällen anläggs. Låt din personlighet avgöra valet. Söker du ungdomlig publik och röj med stort R är Sunwing rätta platsen. Volymen är hög och trängseln pressar ihop dig till en egyptisk profilfigur. Lite lugnare är det på Hotell Diplomat, Dippan i folkmun. Här kan man till och med få en stol att sitta på. Om inte den högljudda typen av after ski lockar är Åregården ett lugnare alternativ. Hotellet är från 1895 och därmed Åres äldsta. En annan mysig oas är restaurangen Pigo i Duved, som är en rustik kvarterskrog med öppen spis. Den riktiga utmaningen är dock att stanna vid Hummelstugan, på toppen av Hummelbranten. Här gäller det dock att dosera rödvinstoddyn rätt så att benen lyder i de efterföljande backarna. Bland Åres nattliv har Country Club och Bygget i många år spelat rollen som byns hålligångställen och gör så även denna vinter. Vill man inte ha diskodunk finns lite mognare dansmusik på Sunwing, där man dessutom under vissa veckor kommer att arrangera jazzkvällar. Är det däremot frisk kvällsluft som lockar kan man åka kälke från Fjällgården ner till Torget. 60 kronor kostar kalaset och då ingår kälke och Bergbanan upp till Fjällgården. Sedan är det "bara å åk" så mycket man hinner. ÄLGFILE MED VINBÄRS SÅS FÖ R 4 PERSONE R 600-800 g älgfilé eller oxfilé TIL L SÅS : 6 dl vilt- eller köttbuljong 2 dl rödvin 1 dl svarta vinbär 1 msk socker 2 kanelstänger 1 nypa timjan 3 enbär 2 msk smör 3 msk maizena TIL L POLENTA : 2 dl polentagryn 3 dl vatten 150 g smör GRÖNSAKSBLANDNING : 125 g broccoli 1 röd paprika 1 gul paprika 1 liten rödlök 1 morot 200 g zucchini 2 msk olivolja GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 150 köttet ca 35 minuter i ugnen. Använd gärna köttermometer, vid 65-70 0 är köttet rosa. 0 . 2. Bryn sockret i en kastrull. Häll på vinet under omrörning. Tillsätt kryddorna. 3. Koka ihop tills halva volymen återstår. Sila bort kryddorna. 4. Rör ut maizenan i lite vatten. Vispa ner det i såsen. Koka upp. Låt sedan sjuda. 5. Bryn köttet runt om i stekpanna. Linda in köttet i aluminiumfolie och efterstek 6. Koka upp vattnet och smöret till polentan. Häll i grynen under omrörning. Lyft bort kastrullen från spisen. Låt grynen svälla i 3-4 minuter. Häll av vattnet. Krydda med salt och peppar. 7. Dela broccolin i små buketter. Strimla paprikorna och rödlöken. Tärna moroten och zucchinin. Stek grönsakerna mjuka i olivoljan. 8. Låt köttet "vila" 15 minuter innan det skärs upp. Rör i smöret i såsen så att den blir blank. Servera köttet med sås, polenta och grönsaker.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32