Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Fisl på Bi] och att behöva fundera ö
ver 0 1 Vi på ICA Provkök har ri malpriser men rinner du pris eller har N ont tinns lagat utan nyttigt, med norpa extraportionspriserna ännu lägre ån "de max 15 kr per portion som v i har som måttstock . MÅNDAG: Gratäng med kassler ( 4 port.) Skala och skiva ca i kg potatis. Skölj och skiva 2 zucchini (ca 500 g). Matberedarens grova skärskiva passar bra för båda. Varva potatis och zucchiniskivor med 3 dl riven lagrad ost i en lättsmord ugnssäker form. Salta, peppra och krydda med 1 tsk basilika. Strö ost över. Späd med 3 dl buljong (av tärning). Grädda i 2oo°c ca 40 min. Servera med lättbräckta kasslerskivor. TISDAG: Torskgryta med citron (4 port.) Tina 1 fiskblock (600 g) så mycket att det går att skiva i 2-3 cm bitar. Skala och hacka 1 rödlök. Fräs den i 1 msk margarin eller smör i en traktörpanna. Klyfta 4 tomater. Lägg dem i pannan. Skölj och skiva 1/2 citron. Tillsätt citronskivorna, 1 fiskbuljongtärning och 2 dl vatten i pannan. Krvdda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg ner fisken och finhackad dill (1 knippa). Sjud fisken tills den blivit vit och ogenomskinlig. Servera med kokt potatis och en grönsallad. Färsig soppa ( 4 port.) Bryn 250 g nötfärs i 1 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Peppra och salta. Skölj och strimla 1 purjolök. Skala och skär 2-3 potatisar och 1 morot i stavar. Låt detta fräsa med några minuter. Tillsätt 1 burk (400 g) krossade tomater och 8 dl vatten. Krydda med 1 lagerblad, 1/2 tsk timjan och 5-6 kryddpepparkorn. Låt soppan småkoka ca 15 min. Strö över hackad persilja. Servera med grovt bröd och ost. Kryddiga fiskbullar ( 4 port.) Skala 1 gul lök. Skölj 1 zucchini (ca 300 g) och 1 fänkål. Skiva grönsakerna - går snabbt med matberedarens skärskiva. Fördela det gröna i en låg, vid gryta typ traktörpanna. Tillsätt 1 burk fiskbullar i buljong med spad, 1 burk hela tomater (400 g), 1 msk citronsaft, 2 tsk franska örter, T krm svartpeppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 1/2 tsk salt. Koka ca 10 min. Servera med bröd. FREDAG: Basilikakyckling (4 port.) Dela 1 kyckling i 6-8 portionsbitar Smält 1 msk margarin eller smör i stekgrvta. Brvn kvcklingdelarna runt om. Salta och peppra. Skala och skär 1 gul lök i klyftor. Låt den fräsa med några minuter. Tillsätt 1 dl vitt vin. Krydda med 1 tsk basilika. Låt koka 35-40 min. Lägg i 12-15 svarta oliver. Servera med pasta och en sallad. Ovan: Farsig soppa Till höger: Gratäng med kassle r Under: Kryddiga fiskbullar I Till vänster : Torskgryta Under: Basilikakyckling A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r IC A Provkö k Foto : Jann e Hansso n
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32