Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Matfoto: Lars Paulsson DEN UNDERBARA
MATRESAN oi&lanilslciaet Farmor Jönssons kök är helt och upp och nervänt. Starka lampor, skärmar, kamerautrustning och många människor trängs. Det är teveinspelning. Jossan är i Härjedalen och träffar en potatisodlande familj. På spisen puttrar landslagskocken Per Gustafsons grytor. Härliga dofter av potatiskok, vitlök och stekta kantareller fyller köket. PERS HÄRJEDALSPANNA FO R 4 PERSONE R 600 g rostbiff, gärna av älg 750 g potatis, Mathilda eller annan fast sort 3 rödlökar 200 g pepparriska, eller odlad svamp + 1 tsk svartpeppar smör till stekning 2 dl mörkt öl 3 dl vatten 1 köttbuljongtärning 5 enbär 1 lagerblad 2 krm vitpeppar 2 msk finhackad persilja 1 tsk citronrasp salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Putsa köttet fritt från senor. Skär det i Vz cm tjocka skivor. Platta ut lätt med handen. 2. Skär potatisen i tjocka skivor. Skär löken i tunna klvftor. 3. Bryn löken och svampen i smör i en gryta - krydda rejält med svartpeppar om odlad svamp används. Ta upp. 4. Bryn köttet. Slå på öl och vatten. Smula ner buljongtärningen. Koka upp. 5. Krossa enbären. Tillsätt dem och lagerbladet. Vänd ner potatis och lök. Vätskan ska täcka, annars tillsätt mer. 6. Täck med smörpapper och lock. Låt puttra i ca 3 0 minuter på låg värme, eller tills köttet är mört. 7. Blanda persilja, citronrasp och salt. Lägg upp grytan på varma tallrikar. Strö över persiljeblandningen. •
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32