Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Arefasad för matglada Skidåkning och
en skönhet i trä förenar tre krögare i Åre. De har varsamt väckt patriciervillan Tottebo ur sin Törnrosasömn. Nu lever hon upp igen, men den här gången som modern restaurang istället för jaktstuga. • En dag för tre år sedan när Per-Åke Kristiansson satt och njöt av solen på Skutbergets topp föll pusselbitarna på plats. Vid lasarettet stod jaktvillan Tottebo övergiven. Ovanför stationen fanns en ledig tomt som få kände till. "Tänk om man skulle ta och flytta huset till tomten och starta krog!" Villan hade byggts av stadigt timmer 1897. På den tiden var Åre en mycket liten kyrkby, mitt i vildmarken. Ägarinnan Litander-Fick och hennes familj använde huset som nätt sommarstuga ä 350 kvadratmeter. Men den moderna tiden hann i fatt Villa Tottebo, i mitten av 1920-talet omringades "hon" av det nya sjukhuset. I samma veva blev huset personalbostad för sjuksköterskor och andra. Det var en hel del Åre-äktenskap som påbörjades där innan huset övergavs på 1970-talet. fortsättning på sid 7 GUIASCHSOPPA FÖ R 4 PERSONE R 400 g nötkött 1 röd paprika 1 msk paprikapulver 1 gul lök 2 msk olivolja 1 liter köttbuljong skalet av % citron 2 stora vitlöksklyftor 2 msk smör 1 msk tomatpuré salt, peppar TIL L SERVERING : 1-2 dl créme fraiche 2-3 msk finskuren gräslök eller persilja (valfritt) GÖ R SÅ HÄR : 1. Tärna kött, paprika och lök. Bryn kött, grönsaker och papTre skidfantaster som har ett gammalt trähus ihop. Per-Åke Kristiansson, t v, förverkligade drömmen att göra krog av Villa Tottebo. Anders Lundberg, mitten, basar i köket och Lars Stålnacke sköter matsal och bar. rikapulver i en tjockbottnad kastrull/gryta. 2. Häll på buljongen när köttet fått färg. Låt buljongen koka upp. 3. Finhacka citronskal och vitlöksklyftor. Blanda med smöret. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén. Låt gulaschen sjuda i 2-3 timmar. 4. Soppan är klar när köttet nästan faller sönder. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med créme fraiche och finskuren gräslök. Årespecial 5 •
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32