»På vardagarna äter vi oftast i skift, endast und
er helgmiddagarna sitter hela familjen samlad.« PÅ SPRÅNG! En fördel med fl ytten till nya huset är att det är närmare till Friskis. KÖKSMÄSTARE. Malin Sollert är chef i familjens kök. Hon är väldigt matlagningsintresserad och experimenterar gärna med kryddor och nya smaksättningar. Nu har familjen testat en veckas matkasse. Laxen blev en omtyckt rätt som lagas till när Buffé kommer på besök. FULL FART HOS FAMILJEN SOLLERT SÖDERTÄLJE. Hos familjen Sollert är det alltid full fart. Helgmiddagarna är förvisso gemensamma, men annars äter man oftast mer eller mindre i skift. I en artikelserie gör Buffé nedslag i hushåll runt om i landet där man provat på en veckas matkasse, »Billiga veckan«. Nu har turen kommit till familjen Sollert i Pershagen utanför Södertälje. AV KATARINA SJÖSTRÖM FOTO SUSANNE KRONHOLM sagt full av aktivitet. Både Malin och Johan jobbar mycket, och hela familjen tränar på kvällstid. – Oſt ast fungerar det så att jag lagar till något, H och så får var och en ta för sig så som det passar. Så ett avgörande kriterium är att det måste gå snabbt att laga middagen. Och självklart måste 28 BUFFÉ 1 1 • 2 012 elgmiddagarna är gemensamma. Annars äter man oſt ast mer eller mindre i skiſt . Hemma hos familjen Sollert i Pershagen utanför Södertälje är vardagen minst den vara god, proteinrik och hyfsat rejäl, eſt ersom vi tränar så mycket allihop, säger Malin Sollert. NU HAR FAMILJEN PROVAT en matkasse av varianten »Billiga veckan« under en vecka. Kassen prenumererar man på och innehåller i det här fallet fem vardagsmåltider för fyra personer under 500 kronor. – Men för oss var det lite snålt tilltaget, är toppen som inspiration. Men för oss skulle det vara lämpligt med en sådan här kasse ungefär varannan vecka, inte varje – det passar inte in i vår livssituation, säger Malin. Malin är väldigt matlagningsintresserad och eſt ersom vi behöver så pass mycket mat. Jag fi ck lägga till till en del av rätterna. På plussidan är att det var väldigt goda och spännande rätter. Detta står gärna i köket och experimenterar med olika rätter. Och under veckan med matkassen har hon gärna adderat någon krydda eller färsk örtkrydda som hon ändå haſt hemma. – Malin är chef i köket. Hon lagar mat och är verkligen bra på det. Det är inte jag. Plocka undan och fi xa disken är mer min grej, säger Johan.