Energigas 1
Projektering, byggnation drifttagning och service
av Gastankstationer spis. När du är klar kan du stänga ned värmen, vilket är mer energieffektivt än elspisar, som ofta står på hela tiden i ett restaurangkök. Vi använder dock fortfarande elspisar till såser, eftersom de kräver en långsam uppvärmning, säger Ola Stålnacke. Ökad matavfallsinsamling År 2020 ska minst 70 procent av Stockholms matavfall samlas in för att kunna ombildas till biogas, är Stockholm stads målsättning. Ett rimligt mål tror Svenska brasserier, även om det finns en del att önska vad gäller både den egna, och stadens, avfallshantering. – Vi sorterar ut glas, papper, plast och plåt, men det är svårt att sortera ut matavfall. Papperspåsarna som ska användas gör att sop or na blir blöta och hanteringen fungerar dåligt, det behövs en bättre lösning, säger Ola Stålnacke. För Svenska brasserier finns också en gräns för när den hållbara tanken inkräktar på gästernas upplevelse, menar PG Nilsson. – Vi har ännu inget bra sätt att sortera avfallet från gästernas tallrikar, som kan innehålla allt från tandpetare till matrester. Vi ska ju avlasta våra gäster och vill inte ställa några krav på att de ska tänka på avfallet. Det är en bit kvar innan vi uppnår visionen ”zero waste”, men vi arbetar på att närma oss målet. s Vi har lösningarna när det gäller att bygga tankstationer för bilar och bussar. Vi har mycket stor erfarenhet både av bussanläggningar, flakfyllningsstationer, publika tankstationer samt mobila gaslager. Med konstruktion och produktion i egen regi är våra anläggningar alltid anpassade efter kundens behov och önskemål. www.processkontrollgt.se ENERGIGAS NR 3 2016 29 Full gas. En gasspis går från noll till full effekt direkt. ”Det går otroligt snabbt jämfört med en elspis och du får snabbt till en fin yta på det du tillagar”, säger kökschefen Ola Stålnacke.