Buffé 1
AV l 'ON\' \\·AI. I,IN RECEI'T: CllRT IO.OT7.U; .
·OTO: AI.H.;RT HAKANSSON fran Loka Brunn Gert KI6tzke iir en av landets namnkunnigaste kockar. Han huserar pa den gamla brunnsorten Loka Brunn. Gert bjuder oss har p~ n~gra av Lokas verkliga julbordsklassiker. PRESSYLTA I kg bogfliUk 500 g benfri tt IuIvkott :lV bog cUer rygg 1-2 flasksvaJar 2 gula lokar 1 msk salt per liter vattcli 4 kryddnejlikor 15 kryddpepparkoru 15 vitpepparkorn 2 lagc:rblad TILL HOI'LAGGN ING ten sa del racker. 2. Koka upp och skumma viiI. 3. Skala och deb loken. Tillsiitt den, sail och kryddor. Kob med lock p~ svag "iirme e:! I timme, tills konct ar morro 4. Ut k6uet kalina i koksp;ldet , del ska sed.1Il :!lIvand:ls. 5. Sbr kOl'let i tunna ski\'or. 6. Bl6t1agg gdarinet 5-10 minuter i kallt vanCIl. llIanda s:l ll och kryddor. 7. Doppa en nmn handduk d - ler si lduk i hett vatren , \Tid ur den. Bred ut duken i rund" gd.atinblad l 'h msk salt l 'h tsk krossad syartpeppar l 'h tsk krossad kryddpe:ppar 'h tsk krossad kryddncjlik.3 ca 75 g spick i tunna skh 'or GOR SA HAil : I. Ligg kon och fliisks"M i en t:'mlig kasrrull. Milt upp \'ar10 borrnad sk11. Tack bonnen och sidOflla med sv:;'\kn - den blank:! sidal1 mot duken. 8. Varya de b:ida konsbgcn med spiick. urkrnmad gdatin och krJddblandningcn. Tiiek med spack dler svltskh·or. Drn lIpp duken och kn)'( illop den h:irt med bomullssnOrc. 9. Koka upp kok.sp:!del. Sank ncr kn)'Tcr. Kok:l p:i SV:lg varme i 20-25 minuter. T:I upp. 10. liigg sylmn md lan rv~ ralldkar mcd en tyngd p~. Ut ligga kallt under press i minst 10 rimm:!r. Il. Loss:! forsiktigr duken fr:in sylmn. Skar upp i ski\'or.