Buffé 1
PERSIUESQUASH FOR 3-4 PERSONER 1 squash, ca 500 g
1 rOd 10k 1- 2 vltlok sklyftor 1 knippa bladpersliJa 2 msk ollvolja salt , pepparmlx GOR sA HAR: 1. Dela squashen pa I~lngden. skar sedan tvars over i ca 1/2 em tjocka skivor. 2. Skala och skar r6dl6ken i tunna klyftor. Skala nch skiva vitl6ksklyftorna. Sk61j och grovhacka persiljan. 3. Hetta upp aljan f6rsiktigt ulan att den borjar ryka. TillsaU squash, rod- och vitlok. Stek pa medelvarme tills squashen ar guldgul och har lite spans! kvar. 4. Smaka av med salt och pepparmix. Tilisatt persiljan. 5. Servera med skinka, senap och brOd. Ris ar gou till om man viII ha ratten mer matig. UIC( • AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON FOTO: KENT JARDHAMMAR Riiddningen niir vardagsmaten ska fornyas. Medan skinkan ugnsbakas, kbttbullarna steks Dch sillen laggs in kan det smaka bra med mlgot he It annat. Givetvis maste det ga snabbt och latt. Har kDmmer nagra frascha forslag tran Elisabeth och Kent; ratter som passar bra i julstoket. DECEMBERSOPPA MED SKALDJUR FOR 3-4 PERSONER 1 IIten gul 10k 1 bit rotsellerl, ca 100 g ea 250 g fryst broccoli 1 msk olja 1 tsk curry 2 flskbuljongt3rnlngar 7-8 dl vatten ev 1 dlllltt 'lIn salt, cltronpeppar TILL SERVERING ,akor eller crabflAhplnnar rivet apelslnskal GOR sA HAR: 1 . Skala och grovflacka 16k och rotselleri. Halvtina och skar broccotin i bitar. 2 . Friis 16k. seileri och curry nagra minuter i lite oUa i en stor kastrull. 3. Smula ner buljongtarningar· na. Tillsatt vatten och ev Yin. 4. Lat sappan koka under lock 10-15 minuter. Smak· satt med lite salt och citron· peppar. Till satt broccolin och koka ytterligare ca 5 minuter. 5. Servera med raker elier crabfish och rivet apelsinskal. Den fardiga sappan kan aven keras i mixer om man 6nskar en helt slat soppa. • / 1Q Ii