Buffé 1
KYCKLINGPATE 500 g kycklingkon 2 agg 5 d1 vispgri
idde:, iskall salt, pe:ppar 100 g pacm:askinka Y.z-l d1 pistascltntande:l GOR SA HAR: I. Mal kycklingkonci genom kottkvarnens fin:l skiva. 2. Mb::a rm.:d aggcn i rm.tbcn:d:lrc, rills.'itt gmdden i omg5ng:lf. 3. $m:ab av med S:llr och pcpp:ar. Mixa rill en slat smct. 4. Striml:a parm:askinkan, grov· hacka pisrnschmanddn. Vand ner dett:l i smeren. 5. San ugnen pa 12jOC. 6. Hall i en smard fonll p5 ca 1 lirer, tick med :II-folic. Gradda Col I 1/ 2 rimmc i v:menbad i ugnen. Ut kalina. Stjalp upp. LEVERPASTEJ 500 g grislevcr 150-200 g tunna sp.ackskivor I guJ 10k smor till stekning I burk ansjovisfil t; 3. ca 50 g 500 g rimmad Risklagg 1 gullok I litcn morot llagttbbd 4 vil'pepparkom 6-8 gelatinblad/litcr vancil I knippc pcrsilja, gama blad GOR SA HAR: I. Sk61j I.lggen under rinn:l1lde bill vanen. l...'igg i en ka.~trull. H;i!I p3 \'atten d dCI I.jckcr. Koka upp och skumma VJI. 2. Sk3Ja 10k och morol, skar i bitar. L.1GG ncr dcm och kryd· dorn3 i kasr rullcn. 3. Kob llggcn p~ SV;lg v;irmc tills kattct .ar mo rt och oorjar 10SS.1 fran bC.'llcr. 4. ·r.1 uPI' konct, I:\t del svalna nlgot. Skar bort sv~lcn och tarna konct i I em stora bimr. 5. Sila kokspadcr. Mat uPI' dcr. Blodagg gelatinbladen j mintlrcr i kallt varrcn. 6. KIa cn avlang form, Col 2 liter, med plasrfilm. 7. Llgg i en lagcr kottbmlf. Srro ovcr rikligl Illcd hackad pcrsilj:l. Upprep;1 och avslura mcd k6t1. 8. Koka upp spadct. Kran\;( ur gelarinbl:ldcn. Ror ncr dem i sp:ldcr. Lit s\'3Ina nagor. 9. Hall spader O\'cr kanc!. Sriill kallt arr stelna. Stjalp uPI'. Dr:l :IV plasten. Skar i ski\'or. Bum; 12/ 1996 JULKORV 500 g bogflask 500 g lIoLkott 500 g Oiskfars 500 g kokt, kalJ potatis l-l Y.z msksalt 1 tsk malen vitpcppar 1 tsk malen kryddpcppar Y.z I'sk malcn kryddncjLika 1 tsk malen ingc.fm 1 msk potatismjOl 2Y.z dJ kottbuljong 1 littt mjolk 3 metcr krokfjalsttt SALTlIl.AN ON I NG 2-21 n llIsk groY1' salt 1 Y.z msk sockcr e:v 1 uk salpe:l'cr KQKNING ~tt~ In gulluk 1-2lagerblad 5 vit'l>cpparkonl 5 kryddPCI)parkorn TlLLBE1-UJR morot, nlrot och rotse.Ucri i skivor och tuuiogar GOR SA I-IAR : I. Skar bogflask och notkon i mindrc birar. l "l al dcssa r"~ ~ngcr genom konkvarnC:lls fi · Ila ski".l. 2. Mal dena rills:ammans med Aiiskflirs och po r.lfis. 3. Blal1c\3 f.irscn mcd kryddor och pot:ltismjijl. 4. Ror ner buljong och mjolk, bl:l.I1da viiI. 5. Prova kryddningcn genom an kok:l. en star klick fars i v:nrcn. 6. Sroppa smerclI ivai rengjor· da krokfjiilster. Sroppa myckcl losr, fj.alstrcn ska cndasr \'3r:l h:alvfyllda, anl1ars spricker korveil vid kokningen. 7. Knyt av i lagom l ~nbr:.l. korvar med bomllllssnOre. Stick sm5 hi l i skinnet sa att lunen glr lIT. Deb i lagom lallgder for koknillgen. 8. Ror Sall1l11all salr, socker och C\' salpctcr. Gnid in kor\'3rna i s:lltblandningcn. Ut ligsa bill' i crt dygn. 9. Kob L1pp \,.mcn, 16k och kryddor. 10. Koka koryen ; omg~ngar pa s\''Jg \'ii.rme i Cl 20 minuter, rills den ar klar. II. Koka rotsakerna i kon'spadet. $i:n'cr:l mcd ell grov scllap. Tips! Ener det an kon'cn gni· dirs in med salt kan di:I1 ddas upp och liiggas i pasar och frysas in. Den kokas s(:d:all suax fore scn'cring. 11 200 g benfri karri cllcr bogflask an I'sk svartpeppar GOR S BAR: 1. Putsa Jc"ern, liigg dell i bllt vanen 2- 3 rimrn:lr. 2. S;it! ugnen pa 17SoC. Kl:i en 3vlang form p5 ca 1. liter med spackskivor. 3. Skala och skiva loken, fcis den rnjuk i lite smOr. 4. Skar le\'er, ansjovis, flask, och 16k i bitar. 5. M ixa alia ingrcdicnser mom gritdden i marbcredarc. Tillsan griidden i omgangar rills smeren ar helr slat. 6. Prova smaksiittningell ge· nom art steka en klick Slllet i panll:l. Krydda ev ),tterl igare. 7.l-liill smeren i formen. Tack med aluminiumfolie. Griidda i \'arrcnbad C:l1 1/ 2 timme i nedre delen av lIgnen. Ur kalina. 3 agg 2Y.z dl vispgr.addc I dl vctemjol I Y.ztsk mcjram 2 uk salt