Buffé 1
VORTLIMPA 50 g smor cUer bakmal"garin l'h dl svag
dric:ka knappt 3'h dl porter (man kan 3nvan· da enbart porter om dct ar svart an f:i tag i svagdricka) STEFANS SILLSALLAD 2 llillfLIcer , salta och urlIattllade 5 inlagda rOdbctor 3 kalla kokta potatisar 2 apple" I gullok SAS Y.z dJ m3jo nllas I n dJ vispad griiddc COR SA IIAIt: I. Tarna ,Ilia ingrcditlm:r lim . 1~lalld:l rnajolll1:ts oeh gr:iddc oeh \';ind fb rsiktigl ncr i salladcll. Packa h:irr i ell var· lI.:nskbljd sk5.1 och stii ll bllt j (n par timm:lf. 2. SrFilp upp p:1 f.:[f scrvcringsfar och dckorcra I1H:<\ "ispad graddc die!' creme fraiche. ROnKAL I kg rOdki l 2 roda lokar " grana syrliga apl)lclI 6 kryddncjlikor 4 kryddpcpparkol'n 25 g smor lh-I dJ hOlillng Ih-I dl villager 2 tsk s.1.1t GOll SA HAlt: I. Srrirnla r6dk;i.lcll. Sbb oeh skill' 16ken och der urkiim.ldc iipplct i klrfror. Stilt kryddpcpp:lr och Ilcjlikor grovt i en Illortel. 2. Fr.is Bien i smiirCI ; en gryr:l. Hbnda ncr 16k nch :ipplc. [;lIsan rcsr(T:l11dc ingn:dknscr. Rol' om oeh I:igg 1':1 cn til· slur:lIldc lock, Lit putrrl p:\ svag. v:irrm: i ca 11 / 2 ri n1l11l·. Sm:lk:l av s:\ .m SOIIll:ln och syr:lI1 :ir i b:ll.lI1S. JULROT:rnULLAR 500 g bl3ndfirs Ph dtmjolk lA dl strobrOd 2 1lIsk riven eller fint h3ckad boul lok I agg 2 tsk S31t 2 km malCII kryddpcPll:lr smor GOIt SA liAR ; I. BLlI1(iJ mji'ltk och st'ri'lhr6d . Lit sv;;tJa i 10 minuter. 2. Titls;;tt I~rs. 10k. iigg. salt, kryddpep· p:lr i srrobriXlsblandllingcn. Arbcra f.'irsen smidig. 3. Fukra handerna med bill' V:lrtcn och trilla smj fina korrbulilr. Srek migr:l i [:J.ger i S1ll(lr, sbb pallllan d:i och eI:\ s~ :m korrbuJiarna rullar rum och h;\I1cr sig runda. GLOGGPASTE] 400 g kycklinglcver I gullok 2 msk smor 1 tsk salt vitpepl>ar fran kvam I tsk torkad basilika 75 g nnnsvarmt slJ10r 3 111sk glogg GELi: I gclatinblad 'h dl buljong av hons, katv eller skinkspad som cj ar for salt 1 IlIsk glogg GOIl. S HAR; I. Sbla ocll Ilnhacka loken. Hetl.l uPP srnor i en srekpanna. Friis 10k oeh kyeklinglner. Salta och peppm. L:ir ime levern bli ovnstekt, den skall ha en Ijus rOS;1 kilrn l i mirren. 2. Mixa 1cvern i en mixerjm:lrbt'redlre med knivCIl. Tillsiiu basilib. smiir lirt' i tiger neh glogg. Kryckb e\' med mer s.llr och pcppar. 3. I-Ell upI' i cn form lit srdna. 4. Blodiigg gebtinblldet S-IO rn inuter. Kob upp buljongen och gloggen, r(ir ncr gebti nbladet. U I gdeet h:llvstcltll. skedl over s:\ lH plstejetl riicks med ge· Ie. Stall k.Jlh lills st·rvn ing. ]OSSANS SENAP 50 g scnapspulvcr 5 tsk socker 'h dl attiksprit (12%) I agbou1a 'h dl vispgraddc I msk kOlljak salt och pep par GOIl. S HAR: 1. HI,l1lda sen:lpspuh-cr, socker oeh :ittibviil. 2. Vispa ihop iigg\l l ~ n rlled griidckn. Rar ncr i Sell:lp;:tl. Visp:! senapen slat och sm:lksiirr med konjak och kryddor. Sr.ill bilL 50 g jast I msk salt J lsk malen ingef:ira I tsk malen kryddnejlika 5 Illsk mork sirap 6dl dgmjol Im3ppt 8 dJ vetemjol VAI.Fll. lTr )11.:-2 d1 nlssin JOO g vorl (kan vara svart aN men it" got"t!) ra tag pa GOR SA HAll: I.Smalt n1:l.rfcttct. Tills:irr svagdrickan och partern. Varm rill COl 37°C. 2. Smula ncr j:iSTcn i en bunke. I-liill pli \':irsbn och los lIpp j:isren. Ror ncr salt, kryddor, si rap och rngmjol. 3. Tillsan vClcmjokt, lil e i tag.:!. Niir degen sliipper frnn k.IIHer1l3 r:ickcr det med mj61. 4. Kn~d:l degen smidig. Ut jasa under b:lkduk i el 30 minUl"er. 5. Dcla degcn i tvli lib sm .... bit:lr. Rulla III delll !"ill :1\'1:lng;l Iimpor. I-'tgg dem i smorda brodfoTrmf, Cl I 1/2 lin.T L:\t brocletl jiisa till dubbe! storkk. 6. San ugncn p:l 200oe. 7. Gddda brooen Gl + 0 minuter Eingst ncr i ugnell. 1:\ lit och pcnsb tiled lil"e rnjolk. Lit s\~\lna p:l b>-:llkr under bakduk. FRlJKTI(AI{A 3 dl tarnad blandad frukt, anvand giirna exotiska frukter 1'h dlljusa russin 1 dl mork rom 2 dl valnotskirnor 4 Y.z dl vet"emjol I Y.z tsk bakpuJvcr 250 g rumsv3rmt smor 21h. dl socker 'h tsk salt 4 :igg GOII. SA HAlt : I. Siltr ugnl"ll p:\ ISOcC. 2. RJotliigg fru kt nch russin i rom nj· gon halvlimme. 3. Grovhlek3 nOnern:l. Bhl1{b v:il l11~d frukl, mjnl och bOlkpulvcr. 4. Rilr smor, sockt'r och Sli t" mjukt i C. 11 :lIHlan bunkc. Tillsiin ~n agg i samkr och ror om mc1l.m \';lrjc :igg. Ror n~r miol och frukrbllndn ing. Lagg smelell i ell srnord och broad kransform . 5. Griidda frukrbbn i drygl I timm~. Om den blir mork, Jagg pa lite aJumini~ l1mfoli~ i slut!.:1 lV graddningen. 6. Sri ;; l» IIPI' klkan. Ult den fa mogna nagra dlb>"':lr innan den ; gilrna litt· extra rom ova bbn. wnims; stank d;i