Buffé 1
POTATISKAKOR MED ANSJOVIS FOR 2-3 PERSONER 4-5 .t
ora potatlsar 1/ 2 apid purJolok 2 au 11/ 2 msk mail:.". 2 krm salt 1 krm grovmald svartpappar 1-2 msk smif TILL SERVERING 1 burl< a"sjov'stlle, ca 50 g creme tralche eller griddfll rOdIOklringar GOR sA HAR: 1. Skala och grovriv potatisarna pell rivjarnets grova sida. 2. Ansa, sk61j och finstrimla purjol6ken. 3. Blanda potatis. PUljo. laU· vispade agg. maizena. salt och peppar j en skc':ll. 4. Bryn matfettet i en stek· panna eller plattlagg och skeda ner potatissmeten. Stek plattarna p~ svag varme, 10-15 minuter tills potatisen ar mjuk. Vand den forsiktigt efter halva tiden. 5. Servera direkt ph heta tall· rikar moo val avrunna ansjovisfil~r. en klick creme fraiche eller graddfil och lokringar. Knackebrod med en smakrik, vallagrad ost ar gott till. FYLLD LiivBIFF FOR 2 PERSONER 2 .tor. livblffssklvor 2 tsk honung ... nap 2 mak mJukost 1 msk kapris utt, pepparmlx 1 msk amor eller margarin GOR sA HAR: 1. Bred honungssenap pa biffarna. Kticka pfl en matsked mjukosl mitt pa va~e skiva och stro over kapris. 2. Vik ihop biffarna och kryd· da med salt och pepparmix. 3. Stek j matfettet i ganska het stekpanna 1-2 minuter pa va~e sida. 4. Servera med lattfrast paprika, tomal och purjo. Pommes strips passar ocksa bra att servera till. MEXBIFF MED HmA FOR 4 PERSONER 19u1lok 400 g kottfirs 1igg 1 dl crime "alcha 2-3 msk hackad mild grin chili, tlnn. pi burk i 130 g 1 tsk aalt 1 tsk paprlkapulver 1/ 2-1 tsk chilipuiver grovmald .vartpeppar olja, SInOr elle, margarln 2igg GOR sA HAR: 1 . Skala och finhacka loken. 2 . Blanda farsen med agg och creme fraiche. 3. Tilisatt 10k, chili, salt och kryddor. Ror farsen smidig. 4. Forma 8 Jamnslora biffar. 5. Stek dem I matfett i medel· varm stekpanna. Berakna 3-4 minuter pa varje sida. 6. Vandstek aggen och skar dem i strimlor. 7. Servera med pasta, garna farsk med tom at· och viUokssmak. salsas~s och sallad. 1~