Buffé 1
BjJJjga vecKan ONSDAG Scnapskasslcr (4 port) Skar
GI SOD g bellfd bssler i Gl 1/2 em tLIIl1l3 skivor. Skala, kam; 1 lIf Deh skar 1~2 applen i En matsedel fran leA Provkok som innehaner litt- och snabblagad mat som kostar max 16 kronor per portion. 5ki \'or. Bred sellap p5 hiilftcll :w bsskrskivorna. Liigg p:\ appkskiv3 oeh rack nlcd kasslerski,,:! man SCll;1p. Ski:ilj ell purjoli:ik och dra 3V bladen. Forvall dem snabbr i kokandc vancil. Rulb en purjob:md 0111 bsslcrpakctct Deh mSt ihop. Smalr liTe matfctt i ell p:11111:1 oeh srck p:lkcrcn 2-3 minmcr per sid:J.. Scrvcra mcd kokr poraris nch s:tl l:ld dil r resten :1\' purjoloken strimbrs med. TORSDAG LOk.'ioppa med ostto:ut (4 port) Skala 600 g glib IObr. HaJvcr.l oeh skill" i skivor. Friis loken j I krill peppar och msk olja. Krydd:a mcd T [sk salt, I MANDAG Pasta DIed pesto (4 port) Kob PJ.S"Ul enligt paketets :uwisning. Valj gama b:l.1ldnudbr. Skolj 2 bumar persilja och hit rinna :1.\'. DrJ. av bbden och hacb grovt. Anvand matben:darens kni" och forts~[t ;ltt mixa mcd 100 g v:!lnorsbmor, -5 g parmcsanost och [ vitioksklyfta. Tillsatt I dl olj~ via ma· tarrorct i en fin stralc o..:h [/2 ell vanen. Smab ;IV och peppar. Scn'era pcston till pasmn. I rsk rimj:lll. Smula over [ honsbuljongt:iming och hall p:i [ flaska 61 (33 el l oeh 8 dl vancil. Lagg i bgnbbd. Koka i ca [0 minuter. Ta ur en star rundd med rex ett gbs lIr vita brOdskivor. Stro 1'1 rikligt Illed rh'en os!. Still in p1 plat oeh grati nera 3-+ minuter i 22SoC. FyJl sopp:! i sk1t.lr. Uigg [ler brodrundd oeh stro hacbd persilja med sa il' TISDAG Fritcrad spatta med limcsas (4 port) Tin:! ca 5ao g spatta filc . Skar dcn cv i mindre bir:lf pa langdell. Vhl};1 ihop 2 dl ,'etemjol, [ agg och [ 1/2 dl vanen cller 61, 1 rsk .~:Ilt och I krill p..:ppar. Hall ncr 1 msk small m:lrgarin. Doppa fiskfilcema i STllen:n. 1...1t dem finna :tv nagar. Ugg dem att !'Orb n:igm Tllcdan s,iscll t jlbgas. Pressa saften lIT I lime. Sbr 1 lim..: i nll1T1a skiyor. Fras skh'orna i lire m:l[ferr. T.1 upp och stall at sidan. 1illsatt den pressade s:lften i pan11:111. 1illsitrr 1 fiskbllljongraming, 1-2 dl vatten och I dl crcmc fraiche. Kob nagra minuter. Slllab av 1l1ed salt och pcppar. Varm olja i en gryra. N~r lelllperaturen ar [SOoc laggs fiskbitar ner och frireras guldbmna. T.111pp och I:il rinna av pa hl1shallspappcr. Selvera fjsken med limcskh'OT pa, sl..en och kokt pot:ltis till. FREDAG Strommingssuiglar (4 port) L~gg ut 500 g strorlltllillgsfilc pa en sbrbrjd:L Stro pa 1 tsk salt och 1/2 rsk krossad d - rfOTlpeppar p:i. kotrsidall . Rulb ihop stromm;ngcn med kottsidan I1t:it oeh liigg dem tiin ; en Ian smord llgnssiiker form. H :1cb 1/2 knippa persilja och blanda med 75 g smor och 1.-3 pressade vitloksklyfror. Klick:! blandningcll ovcr fiskl:n. Gradda ca 2 0 minuter i ugn, 200°C. Sen'era mcd baguene och en blalldad sallad. Buff'; 12/1'J (, over. Servera.