Buffé 1
"V I .OTf" RHINe " t'OTO: Nlsn; rt;T t;/l.SON ~ot
t mid jiM salsa Arets slsta skalvande timmar firar vi garna tillsammans med goda vanner och over en bit mat. Av en nypa traditionella tlflbehor, en sked heta kryddor och en nave nya frascha ingredienser skapar vi en lattlagad och spannande tre ratters middag. Borja med ett sologa med sik- eller lojrom. F1askfile marinerad och braserad i en het sojalag serverad med kinesiska aggnudlar och en frisk salsa ar huvudnumret. Avrunda med en halv melon fylld med bJa druvor och rOda bar av nagot slag. SOLOGA & LOJROM FbI{ + l'EIlSONER 6 IIlsk loj- eUer sikrom, ca 100 g 4 aggulor 2 rOdJokar I S;llllt 1/2 dl v;ltIen oeh lagg pa ert lock. Errersrek i 2 0 minUTer. 6. Skiva kottet, sen 'era med aggnud. b r S:l lllt sals;l. H;ill skyn over. h knippa persilja Ih salladshuvud 2 Disk kapris GOR SA HAR: I. L'igg en krans a\' 16jrotll p:i + :IS' sicm:r. Knack aggen och hall en ag· guia i v:lrjc krans. 2. Skala nch hacka rodloken oeh stro l'll rand iok ut:lIlfOr rommen. 3. Lagg d:'ircftcr en rand :II' haebd persilja och till sisl en rand srrim l:ld salbd ynnst. Stro over k;l pris. 4, Serycra Illed rostat brOd dler fin · crisp. HELSTEIIT FILE FOR + Pt:RSONER 2 flaskfiJcer. ea 800 g I dl soja lJa dJ farinsocker Ih dl scsamolja 3 msk riven ingefara 2 vitloksklyftor Ih- l chilipcpparfrukt GOR SA HAR: 1. Ror ihop soja, f.lri nsockl'r och Sl's;lI11olj:l. 2. Skala och ri v ncr den fiirska ingef.iran i marinadcn. 3. Pressa i vit1oken. Dda peplxlrfrukten oeh peta bort ki'irnorna. Strimla oeh blanda ner i Illari naden. 4. Pensla Aaskfilrn Illed marin:lden. L1gg filrcrna i en r:it plastpase oeh hail over o\'nbiiVCI1 marin:ld. Nl}'l rill och l:igg i kylsk:ip i minsl 30 1lli ~ nUll'r, gam3 l:ingre. 5. Hdstek fHrcma i srnor i stekpanna, Bryn nUll am ti ll v:leker l'iirg. Dra ncr varmen, hall pa ol'Crbliven rnarinad 22 SALSA FOR I rodJok IJ: b '1.lrka I apple h_ l chilipcpparfrukt lh tsk salt 2 lillie 1 avokado GOR SA HAR: 1. Skala Deh haek:! loken. Deb gur· kan oeh grop ur brnhuser. J'bcka gurkan. K:ima LIT I och larna applcr. 2. Pera borr kiimorll3. i ehilipepp:lr· fmkren. Blanda med gronsakerna. Slro p:i salt, preSS:1 ovcr lime. 3, Tack lTled plastfolic och Ut st5 oeh dra i minsl 30 minuter, garn:l l:ingre. 4, Skala, kama m och tarn:l avobdon. l~lallda ncr den precis fO re scrvcringen , 3nn:IfS morknar dell. FYLLDMELON fOR + I'E RSONER 2 sma mdollcr. t ex Galia 20 bll druvor 2 dl jordb'Ubbar cUcr andra rOda bar I dJ portvin citronmcliss GOR SA HAlt : 1. Deb mcionern:l. Grop lIr dem med en kulj arn eiler gur kulor med en bffcsh~d . 2. Dda dfl1 \'orna oeh pe[3 borr b rnorna. Halvcra jordgubbarna. 3. L'igg Illdonkulor, dm\'or och jordgubbar i mclonskalarna. H:ill over porn'in ceh ga rnera med cirronrnc!iss. . , / " + I'EIlSON t:1l