Struktur- och investeringsfonder 2020 1
Demo och info mat för besöksnäringen LÄNSSTYRELSE
N I VÄSTMANLANDS LÄN Projektet ska genom ökad kunskap och nätverksbygge bidra till att besöksföretag på landsbygden utvecklar sitt företag och bidrar till visionen om fördubblad tillväxt. Med ökad tillväxt i besöksnäringen skapas fler arbetstillfällen på landsbygden. Projektet kommer att genomföras i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands och Örebro län. Aktiviteterna ska visa på innovativa, nya och lönsamma lösningar för att stärka företagets konkurrenskraft. Den övergripande idén med projektet är att erbjuda aktiviteter inom två olika ämnesområden "Lyft matupplevelsen" och "Sälj mer med platsens kulturarv och historia". Projektet ingår i ett komplex av sex projekt samlade under namnet "Smakrik och blomstrande besöksnäring". De olika projekten erbjuder en kombination av kurser, studiebesök och enskild rådgivning inom olika teman. Syftet är att skapa ett upplägg där deltagarna har möjlighet att varva gruppaktiviteter med rådgivning på det egna företaget. Hållbarhet, jämställdhet och integration ska genomsyra aktiviteterna inom projektet. I begreppet hållbarhet ingår både ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Innehåll Projektet omfattar företagsbesök samt skriftlig och digital information inom ämnesområdena ”Lyft matupplevelsen” och ”Sälj mer med platsens kulturarv och historia”. Aktiviteterna utförs huvudsakligen av Länsstyrelsen. Exempel på ämnen för aktiviteter: • Goda exempel på serveringar som använder egenodlade produkter. Inköp av närodlade varor. • Goda exempel på gårdscaféer och gårdsbutiker. Diskutera livsmedelshygien. Deltagarna styr i stor utsträckning innehållet i projektet Det är deltagarnas önskemål som till stor del bestämmer vilka aktiviteter inom de olika ämnesområdena som vi genomför. I tidigare projekt har vi genomfört kursutvärderingar och slutliga utvärderingar där många önskemål framförts och vi kommer att fortsätta med utvärderingar av alla Kompetensutvec kling mat för besöksnäringen LÄNSSTYRELSEN I VÄSTMANLANDS LÄN Projektet ska genom ökad kunskap och nätverksbygge bidra till att besöksföretag på landsbygden utvecklar sitt företag och bidrar till visionen om fördubblad tillväxt. Med ökad tillväxt i besöksnäringen skapas fler arbetstillfällen på landsbygden. Projektet kommer att genomföras i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands och Örebro län. Aktiviteterna ska visa på innovativa, nya och lönsamma lösningar för att stärka företagets konkurrenskraft. Den övergripande idén med projektet är att erbjuda aktiviteter inom två olika ämnesområden "Lyft matupplevelsen" och "Sälj mer med platsens kulturarv och historia". Projektet ingår i ett komplex av sex projekt samlade under namnet "Smakrik och blomstrande besöksnäring". De olika projekten erbjuder en kombination av kurser, studiebesök och enskild rådgivning inom olika teman. Syftet är att skapa ett upplägg där deltagarna har möjlighet att varva gruppaktiviteter med rådgivning på det egna företaget. Hållbarhet, jämställdhet och integration ska genomsyra aktiviteterna inom projektet. I begreppet hållbarhet ingår både ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Projektet omfattar kurser, studieresor och andra gruppaktiviteter. Aktiviteterna utförs huvudsakligen av Länsstyrelsen. Exempel på ämnen för aktiviteter: • Laga lättare luncher • Garnering av bakverk • Att använda vilda växter i matlagningen • Kött på ett enkelt sätt • Klimatsmart mat/vegetariskt • Frukt och bär i mat och dryck • Dukning och bordsdekorering Deltagarna styr i stor utsträckning innehållet i projektet. Det är deltagarnas önskemål som till stor del bestämmer vilka aktiviteter inom de olika ämnesområdena som vi genomför. I tidigare projekt har vi genomfört kursutvärderingar och slutliga utvärderingar där många önskemål framförts och vi kommer att fortsätta med utvärderingar av alla aktiviteter. Vi för även en löpande dialog med Rådgivning mat för besöksnäringen LÄNSSTYRELSEN I VÄSTMANLANDS LÄN Projektet ska genom ökad kunskap och nätverksbygge bidra till att besöksföretag på landsbygden utvecklar sitt företag och bidrar till visionen om fördubblad tillväxt. Med ökad tillväxt i besöksnäringen skapas fler arbetstillfällen på landsbygden. Projektet kommer att genomföras i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands och Örebro län. Aktiviteterna ska visa på innovativa, nya och lönsamma lösningar för att stärka företagets konkurrenskraft. Den övergripande idén med projektet är att erbjuda rådgivning inom två olika ämnesområden "Lyft matupplevelsen" och "Sälj mer med platsens kulturarv och historia". Projektet ingår i ett komplex av sex projekt samlade under namnet "Smakrik och blomstrande besöksnäring". De olika projekten erbjuder en kombination av kurser, studiebesök och enskild rådgivning inom olika teman. Syftet är att skapa ett upplägg där deltagarna har möjlighet att varva gruppaktiviteter med rådgivning på det egna företaget. Hållbarhet, jämställdhet och integration ska genomsyra aktiviteterna inom projektet. I begreppet hållbarhet ingår både ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Projektet omfattar enskild rådgivning och grupprådgivning. Rådgivningen upphandlas. Exempel på ämnen för rådgivning: • Menygenomgång med kock. Diskussion runt specifika matfrågor för företaget. Anpassning till olika intoleranser. Menyer på olika språk. • Matlagning i liten grupp. Specifika matfrågor för deltagande företag. • Livsmedelshygien • Utomhusmatlagning Deltagarna styr i stor utsträckning innehållet i projektet. Det är deltagarnas önskemål som till stor del bestämmer vilken rådgivning inom de olika ämnesområdena som vi genomför. I tidigare projekt har vi genomfört kursutvärderingar och slutliga utvärderingar där många önskemål framförts och vi kommer att fortsätta med utvärderingar av alla aktiviteter. Vi för även en löpande Västmanlands län Främja diversi fiering , skapand e och utveckl ing av nya småföre tag och arbetst illfäll en 1 226 376 Västmanlands län Främja diversi fiering , skapand e och utveckl ing av nya småföre tag och arbetst illfäll en 834 407 Västmanlands län Främja diversi fiering , skapand e och utveckl ing av nya småföre tag och arbetst illfäll en 370 903