Buffé 1
Buffé PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti
blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråki FISK PASTA MED MAKRILL I TOMATSÅS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja ½ tsk chiliflakes 1 msk finrivet citronskal 3 msk hackad kapris 250 g makrillfilé i tomatsås 400 g spaghetti 1 dl finhackad persilja salt, svartpeppar finriven parmesan och citronklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan några minuter. Tillsätt chiliflakes, citronskal och kapris och fräs ytterligare några minuter. Bryt makrillen i bitar och lägg ner tillsammans med tomatsåsen. 2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet. Tillsätt pastan, kokvattnet och persilja i stekpannan och blanda. Smaka av med salt och peppar. 3. Toppa med riven parmesan och servera med citronklyftor. FINA FISKAR Selen, jod, protein, Dvitamin, vitamin B12 och omega-3: fisk och skaldjur innehåller så många nyttiga näringsämnen att vi rekommenderas äta det flera gånger i veckan. 10 BUFFÉ #02/2024
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matink
öp och använda upp det du lagar kan du spara många krono
Buffé BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpo
tatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping?