Buffé 1
INNEHÅLL #02 FEBRUARI VAD SKA VI äta till middag?
110 gånger har den frågan ställts i min och min sambos sms-konversation senaste året. Lägg därtill de gånger vi skriftligt formulerat samma ärende annorlunda, de gånger vi diskuterat saken muntligt över telefon istället och de gånger vi avhandlat middagsfrågan redan vid frukostbordet. Och inte är vi ensamma om att dagligen fundera över just det. LÖSNINGEN? DEN STAVAS Söndagspreppen och är ett otroligt smart sätt att angripa problemet fyra av veckans sju middagar genom några enkla förberedelser. Inspireras av familjen Eklund Blomkvist på sidorna 25–29. Det här numret bjuder dessutom på ytterligare elva rätter som passar utmärkt att servera till middag ikväll, helt utan att preppa: från gräddig bönsoppa till torsk puttanesca. Trevlig läsning! Efterrättspizza och äppelfries, sid 21. Sötpotatis med fetaostkräm, sid 33. Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På ica.se/buffe hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På ica.se/buffe hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. Liv Bossuyt, redaktionschef Månadens budgetfavoriter 10 PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråkig konserv! 33 Pasta med makrill i tomatsås, sid 10. 3 BUFFÉ #02/2024 25 BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpotatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping? Smakrik fetaostkräm. SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matinköp och använda upp det du lagar kan du spara många kronor! Missa inte Söndagspreppen. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på ica.se/buffe med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Tf art director Moa Lander Layout Johan Sundqvist Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé PASTA MED MAKRILL Tillsammans med spaghetti
blir makrillen i tomatsås så mycket mer än bara en tråki
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera dina matink
öp och använda upp det du lagar kan du spara många krono
Buffé BAKAD SÖTPOTATIS Istället för klassisk bakpo
tatis: prova att göra bakad sötpotatis! Och som topping?